Tog med sig familjen på jobbresorna

Här är resorna som skakar Arbetsförmedlingen.

Nu kan Aftonbladet avslöja att generaldirektören Angeles Bermudez-Svan­kvist tog med sin familj på flera av de dyra tjänste­resorna runt världen.

– Det har varit en möjlighet för henne att få träffa sin familj eftersom hon ­arbetar så otroligt mycket, säger pressekreteraren David Hemlin.

Enligt Aftonbladets granskning för generaldirektören ett hektiskt liv med ett stort antal resor över hela världen.

När Angeles Bermudez-Svankvist ska representera Arbetsförmedlingen på mer långväga destinationer följde familjen med minst fyra gånger under 2012.

Det var ­under två av dessa resor som ­mobilräkningarna landade på hundratusentals kronor.

Krävde traktamente

I oktober 2012 reste general­direktören till Dominikanska republiken för att delta i en workshop och ett styrelsemöte med Wapes, en sammanslutning av arbetsmarknadsmyndigheter i ett 90-tal länder.

Enligt reseräkningar från Arbetsförmedlingen som Aftonbladet tagit del av följde hennes make och dotter med på resan till den karibiska ön som varade i tolv dagar.

För åtta av dessa dagar krävde Bermudez-Svan­kvist resetraktamente från Arbetsförmedlingen – trots att själva konferensen enligt det officiella programmet på Wapes hemsida varade i bara två dagar.

– Det skedde en rad andra möten, sedan var det ­möjligtvis någon semester under någon helgdag som inföll där, det var ganska fullspäckade dagar, säger generaldirektörens pressekreterare David Hemlin.

Angeles Bermudez-Svan­kvists flygbiljett till Dominikanska republiken kostade 9 967 kronor. De två familjemedlemmarnas biljetter betalades dock privat.

Skenade iväg

I juni 2012 gick resan till Syd­korea. Också då skenade ­generaldirektörens räkning för mobilsurf i höjden.

Under den tio dagar långa resan bodde familjen på fyrstjärniga Grand Intercontinental i centrala Seoul.

Också här betalade Arbetsförmedlingen endast generaldirektörens flygbiljett. 80 procent av kostnaderna för familjens hotellrum, 12 340 kronor, betalades av Arbetsförmedlingen.

Publisert: