Nyheter

Tog med sig familjen på jobbresorna

Av: 

John Granlund

Leo Lagercrantz

NYHETER

Här är resorna som skakar Arbetsförmedlingen.

Nu kan Aftonbladet avslöja att generaldirektören Angeles Bermudez-Svan­kvist tog med sin familj på flera av de dyra tjänste­resorna runt världen.

– Det har varit en möjlighet för henne att få träffa sin familj eftersom hon ­arbetar så otroligt mycket, säger pressekreteraren David Hemlin.

Enligt Aftonbladets granskning för generaldirektören ett hektiskt liv med ett stort antal resor över hela världen.

När Angeles Bermudez-Svankvist ska representera Arbetsförmedlingen på mer långväga destinationer följde familjen med minst fyra gånger under 2012.

Det var ­under två av dessa resor som ­mobilräkningarna landade på hundratusentals kronor.

Krävde traktamente

I oktober 2012 reste general­direktören till Dominikanska republiken för att delta i en workshop och ett styrelsemöte med Wapes, en sammanslutning av arbetsmarknadsmyndigheter i ett 90-tal länder.

Enligt reseräkningar från Arbetsförmedlingen som Aftonbladet tagit del av följde hennes make och dotter med på resan till den karibiska ön som varade i tolv dagar.

För åtta av dessa dagar krävde Bermudez-Svan­kvist resetraktamente från Arbetsförmedlingen – trots att själva konferensen enligt det officiella programmet på Wapes hemsida varade i bara två dagar.

– Det skedde en rad andra möten, sedan var det ­möjligtvis någon semester under någon helgdag som inföll där, det var ganska fullspäckade dagar, säger generaldirektörens pressekreterare David Hemlin.

Angeles Bermudez-Svan­kvists flygbiljett till Dominikanska republiken kostade 9 967 kronor. De två familjemedlemmarnas biljetter betalades dock privat.

Skenade iväg

I juni 2012 gick resan till Syd­korea. Också då skenade ­generaldirektörens räkning för mobilsurf i höjden.

Under den tio dagar långa resan bodde familjen på fyrstjärniga Grand Intercontinental i centrala Seoul.

Också här betalade Arbetsförmedlingen endast generaldirektörens flygbiljett. 80 procent av kostnaderna för familjens hotellrum, 12 340 kronor, betalades av Arbetsförmedlingen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter