Nyheter

Pappa och son knivskurna i Tierp

Av: 

Niklas Eriksson

Sofia Roström Andersson

NYHETER

17-åring livshotande skadad - två anhållna

En man och hans 17-årige son knivskars i Tierp på måndagskvällen – pojken fick livshotande skador.

Pappan har tidigare varit misstänkt för inblandning i ett mordförsök och polisen utreder om dådet är en hämnd.

Nu har två personer anhållits.

På måndagskvällen ska plötsligt flera personer ha kommit till villan i centrala Tierp. Bara kort därefter, klockan 21.31, larmades polisen om en knivskärning.

Pojken intensivvårdas

– Det har skett både inomhus och utomhus. De har fått besök som knackat på och i hallen har det uppstått bråk och troligtvis har det fortsatt utanför, säger Torsten Hemlin, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

En tvåbarnspappa i 55-årsåldern och hans 17-årige son hade blivit knivskurna.

Enligt polisen ska de själva ha lyckats ta sig till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Sjukhuset uppger att 17-åringen livshotande skadad och intensivvårdas. Hans tillstånd ska dock vara stabilt. Pappan blev lindrigare skadad.

– Mannen är vid medvetande och har kunnat lämna vissa uppgifter, sa Tommy Karlsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen, i natt.

Under måndagen hämtades flera personer in till förhör. Två män i 30-årsåldern greps och sitter nu anhållna misstänkta för mordförsök. Båda nekar till brott.

"Är mycket allvarligt"

I nuläget finns ingen ytterligare misstänkt.

– Det finns uppgifter om att fler varit inne i huset och sedan vet inte om det suttit någon i någon bil och väntat. Vi har anledning att tro att fler har varit inblandade, men sedan måste vi utreda vem som gjort vad också, säger Christer Nordström, presstalesman på Uppsalapolisen.

Han fortsätter:

– Vi har anledning att tro att offren och de här känner varandra i något avseende. Nu är det viktigt att vi får förhöra offren och se vad som ligger bakom det här.

Tvåbarnspappan är känd av polisen sedan tidigare. Enligt TV4 Nyheterna Uppsala var mannen misstänkt för inblandning i mordförsöket på en 28-årig man i Tierp i april i år.

En 36-årig man står åtalad för att ha skjutit offret, men mannen som i natt knivskars var tidigare misstänkt för att ha lejt 36-åringen att mörda 28-åringen.

– Självklart tittar vi på tidigare händelser, men det är inget i nuläget som tyder på något samband där. Inte så här långt, säger Christer Nordström.

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter