Känner du igen den här flickan?

Maria, 4, hittad i Grekland - kan vara svensk

Här är bilden på den kidnappade flickan - som kan vara svensk.

Hon tros heta Maria, vara fyra år och hittades i ett läger i Grekland.

Polisen misstänker nu att hon kommer från norra Europa, skriver Daily Mail.

Grekisk polis slog i onsdags till mot ett läger norr om Aten. De hittade vapen och droger. Men också någonting helt annat som nu skapar rubriker över hela världen.

Hittade vapen – och flicka

Bland romerna i lägret fanns en blond flicka. Eftersom hon till utseendet skilde sig så mycket från de som påstods vara hennes föräldrar fattade polisen misstankar.

De fick skiftande berättelser om flickans ursprung, skriver Daily Mail. Någon ska ha sagt att hon hade hittats i en filt. Någon annan att hon hade lämnats över till dem som nu påstår sig vara hennes föräldrar. Polisen gjorde ett dna-test som visade att flickan inte var släkt med dem överhuvudtaget, enligt Daily Mail.

Kan vara svensk

Nu misstänker polisen att hon kan vara kidnappad från norra Europa. Enligt grekisk polisen heter hon troligtvis Maria – men om det är hennes riktiga namn är oklart.

– Baserat på hennes utseende ser hon ut att vara från öst- eller nordeuropeiskt land, säger den regionala polischefen Panayiotis Tzavaras enligt Daily Mail.

Den grekiska välgörenhetsorganisationen The smile of the child har tagit hand om flickan tills vidare. Samtidigt tar polisen hjälp av Interpol för att hitta flickans biologiska föräldrar.

– Hon var rädd och var psykiskt pressad när hon kom hit. Mina kolleger har försökt kommunicera med henne men det är inte så lätt, säger Panayiotis Pardalis, en talesperson för välgörenhetsorganisationen, enligt Daily Mail.

Flickan talar romani men förstår enligt organisationen också grekiska.

Familjens advokat: De är inga kidnappare

De som påstått sig vara flickans föräldrar har nu gripits av grekisk polis.

De misstänks för kidnappning men deras advokat ger nu en ny version av hur flickan har hamnat hos familjen. Enligt advokaten har en främmande kvinna sagt att hon inte kunde ta hand om sin dotter – och därför gett henne till dem.

– Paret älskade flickan som om hon var deras egen, säger advokaten Marietta Palavra, enligt AP.

Svensk polis: Ingen har kontaktat oss

Sent under fredagskvällen hade ärendet ännu inte anmälts till svensk polis.

– Det kanske händer senare men det finns ingenting just nu, säger Sofia Oliv pressekreterare på Rikspolisstyrelsen.

Publisert: