Turkiska soldater dödade i Afrin

TT-AFP

Publicerad 2018-02-04

En turkisk mc-förare visar stöd för Turkiet i gränstområdet mot Afrin där Turkiet inlett en militäroffensiv mot den kurdiska milisen YPG. Arkivbild.

I den kurdstyrda enklaven Afrin i nordvästra Syrien, där Turkiet inlett en militäroffensiv, har minst sju turkiska soldater dödats. Enligt turkisk militär dödades fem av dem när deras stridsvagn attackerades.

Dödssiffran är den högsta för armén under en dag sedan Turkiet inledde "operation olivkvist" mot den kurdiska milisen YPG – terrorstämplad av Ankara – förra månaden.

Som vedergällning har turkiska plan bombat området där attacken skedde, enligt den turiska militären.

President Recep Tayyip Erdogan talade under lördagen på telefon med sin franske motsvarighet Emmanuel Macron. Han sade till den franske presidenten att insatsen är riktad mot terrorister och inte har territoriella anspråk.

Macron varnade nyligen Turkiet för att landet skulle ha stora problem om "operationen skulle visa sig vara en invasionsinsats".

Under samtalet kom de två presidenterna överens om "att arbeta på en diplomatisk vägkarta i Syrien under de närmaste veckorna" enligt ett uttalande från Élyséepalatset.

Följ ämnen i artikeln