Facebook har inte ändrat så du bara kan se 25 vänners inlägg

I ett kedjebrev som sprids på Facebook påstås det att du endast ser ett fåtal av dina vänners inlägg – men det stämmer inte, skriver Washington Post.

I ett nytt kedjebrev som sprids på Facebook påstås det att man bara kan se inlägg på Facebook från ett fåtal av ens vänner.

FB News Feed visar nu bara inlägg från ett fåtal personer, ungefär 25, och upprepade gånger samma, eftersom Facebook har en ny algoritm”, står det.

Vidare så står det att man kan lura algoritmen genom att kommentera inlägget med till exempel ett ”hej” eller en emoji för att i fortsättningen kunna synas i flödet hos den som postat inlägget.

Annars så kommer Facebook att välja vilka de ska visa för mig och jag vill inte att Facebook ska välja mina vänner. Kopiera inlägget och sprida vidare så att du kan få mer integration med alla dina kontakter och kringå systemet”, avslutas inlägget.

Facebook: ”Är inte sant”

Men kedjebrevet och dess budskap stämmer inte. Facebook har gjort vissa ändringar men inte på det sättet som det påstås i texten.

Det här är helt enkelt inte sant. Vi rankar nyhetsflödet baserat på hur relevant varje inlägg kan vara för dig, vi har gjort några uppdateringar som kan öka antalet inlägg som du ser från dina vänner men ditt nyhetsflöde är inte begränsat till 25 av dem”, skriver Facebook i en kommentar till Washington Post.

Även sajten Snopes, som faktagranskar, har granskat kedjebrevet som funnits i olika versioner sedan i höstas. Men det är först nu som det har fått stor spridning.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN