Jessica ute ur Fame Factory

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Åkte ut med stor marginal

1 av 4 | Foto: Strix
Det var premiär för Patrik Rasmussens nya band Date.

I veckans finalomgång åkte Jessica ut och kvar lämnade hon tre tjejer och åtta killar. Tjejernas antal i Fame Factory minskar med andra ord i en oroväckande fart – var ska det sluta?

Femte veckan på Fame Factory och ännu en veckofinal stundade. Det började även dra ihop sig till stipendieutdelning: de två som efter nästa veckofinal har flest poäng får 25.000 kronor vardera. Som vanligt var det Sofia som höll i presentationen medan kvällens jury innehöll några nykomlingar, inga mindre än Robert Wells och Sahlene. Deltagarna hade all sympati från Wells sida:

– Det de ska utsättas för ikväll, jag är inte avundsjuk.

Nere i Greenroom var det inte fullt så nervöst som det brukar, istället var det trivsamt och nästan lite småfnissigt. Veckans stora samtalsämne var annars Berts hårda attityd gentemot elevernas låtval och här fick han ännu en chans att förklara sig.

– Det är för elevernas skull, för jag vet att publiken där ute vill höra bra låtar.

Efter småpratet var det dock dags att sparka igång med det alla väntat på...

Årets nya Patrik?

Först ut denna afton var Per som rockade loss med låten ”Backseat Driver”, tätt följd av den lugna poplåten ”She said”, framförd av Anders. Den Kent-inspirerade ”Mitt revir” var skriven av David som givetvis även sjöng den

medan Johan alias ”Balladkungen från Upplands Väsby” än en gång valde....just en ballad, ”Stannar du ”.

Sist ut var kvällens enda tjej och Jessica fortsatte i latinospåret med låten ”Easy come, Easy go”.

I den välbehövliga pausen hade turen att underhålla kommit till ännu en gammal FF:are, Patrik Rasmussen. Tillsammans med sitt splitternya band Date skulle han nu för första gången uppträda. På frågan vem Patrik ansåg vara ”den nya Patrik” i säsongens omgång svarade han ”Anders eller Johan” men då protesterade Peter skrattande:

– Jag har gråtit fler gånger!

Efter att juryn fördelat sin poäng visade det sig att Jessica samt Per var de två som skulle upp med varsitt extranummer.

Jordskredsseger

Per nästintill exploderade på scen i Robbie Williams ”Let me Entertain you”

och gjorde med andra ord ett kanonframträdande. Det var inte helt lätt för Jessica att kliva upp efter ett sådant nummer så något stelt och nervöst framförde hon sin ”Walking in Mempis”.

Efter att publiken sagt sitt fick Per vara

kvar med hela 82 procent av rösterna så medan Anders åter igen sjöng sin vinnarlåt torkade Jessica bittert tårarna.

Hur ska trenden med

tjejernas bortfall ur tävlingen brytas?

Poängställningen:

Anna Bergstrand

Publicerad: