Schyman måste låna till skatteskulden

"Jag äger inte så mycket pengar"

Gudrun Schyman måste låna för att betala skatteskulden på 90.000 kronor.

- Jag får göra en avbetalningsplan med skattemyndigheten, sade vänsterpartiets ledare i Ekots lördagsintervju.

Schyman försvarade där också de kritiserade taxiresorna.

Taxiresorna är både ett sätt att skapa lite mer arbetstid och att garantera säkerheten, menade vänsterledaren.

- Jag kan gå igenom papper och planeringar med mina medarbetare som ofta är med. Det är väldigt sällan jag är ensam i bilen. Ibland har det varit mitt i natten och då är det av säkerhetsskäl. Jag tycker inte att det är tryggt att gå omkring på Centralen i Stockholm ensam mitt i natten, sa Schyman till Ekot.

Där berättade hon också att hon idag inte har de 90.000 kronor som skattemyndigheten kräver och som Schyman felaktigt dragit av.

- Jag äger inte så mycket pengar. Jag måste låna upp de här pengarna på något sätt och göra en avbetalningsplan med skattemyndigheten.

"Stödet minskar i partiet"

Intervjun sändes samtidigt som kamrater i de olika distrikten satt i krismöte i Stockholm för att besluta om Schyman skulle tvingas avgå, ta en lång paus eller få förtroende att sitta kvar trots stormen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har stödet för Schyman minskat internt de senaste dagarna.

Vid 16-tiden kom partisekreteraren Pernilla Zethraeus och Stockholmsdistriktets ordförande Thomas Magnusson ut för en kort presskonferens.

Bägge var fåordiga.

- Men fler och fler är kritiska idag jämfört med för några dagar sedan, säger Pernilla Zethraeus till Aftonbladets utsände.

- Gudrun avgör själv sin framtid , men hon ska inte tvingas fatta beslutet helt själv.

Diskussionerna fortsätter fram till i morgon eftermiddag, då man väntas ge ett konkret besked om Gudrun Schyman sitter kvar eller inte.

Caroline Olsson

Publisert: