Jag älskar att ha folk omkring mig

NYHETER

Hon är en av landets mest omtyckta personer.

På söndag fyller kronprinsessan Victoria 25 år och firas på Borgholm med stort kalas. Men de privata festligheterna blir lugnare.

– Det blir inte en så stor fest, säger Victoria till Aftonbladet.

Foto: Kronprinsessan Victoria fyller 25 år och hyllas med stor gala. Privat kommer hon dock bara ha en liten fest.

Det är en stor dag för kronprinsessan. Att fylla 25 innebär ju att man blir vuxen ”på riktigt”.

Och Victoria ser fram emot sin födelsedag på söndag. Först blir det stort kalas på Öland och idrottsplatsen i Borgholm. En rad artister kommer att medverka och showa loss för hela kungafamiljen som finns på plats.

I år ska bland andra trollkarlen Joe Labero, Carola och Kikki, ”Bettan” och Lotta stå på scenen. Det blir säkert också en och annan överraskning för Victoria.

Förra året fick ju Victoria ett rejält skrattanfall när hennes väninnor Caroline Kreuger, Caroline Tamm, Viktoria Larsson och Anna Jussil plötsligt kom indansande som körtjejer till artisten Martin ”E-type” Erikson.

– Först trodde hon inte att det var sant. Men hon uppskattade upptåget jättemycket, berättar en av kompisarna.

Efter tv-showen är det dags för Victoria att gratuleras av sina närmaste. Förutom familjen flyger flera av Victorias bästa kompisar ner till Öland. Det brukar bli en lika stor som vild fest där champagnekorkarna flyger i luften. Men i år kommer firandet att bli lite annorlunda. Victoria har inga planer på att ordna ett stort kalas.

– Nej, jag har det ju inte så stort. Och då har jag heller ingen möjlighet att träffa mina kompisar och riktiga vänner på det sättet som jag vill. Det blir som det brukar, säger Victoria till Aftonbladet.

– Jag älskar att ha människor omkring mig, men tycker det är genant att bjuda in till saker och ting, säger Victoria.

Hon har redan firat sin kompis Martina Gahn som också fyllde 25 och ställde till med jättefest för några veckor sedan. Då var temat Orienten och Victoria var på ett strålande humör. Vid honnörsbordet skålade, skrattade och pratade hon med sina vänner hela kvällen.

Hennes bästis Caroline Kreuger, bara tre dagar äldre än Victoria, firar sina 25 år nu i juli. Victoria är bjuden och kommer självklart att gå på festen dit ett hundratal personer är inbjudna. På en storbildskärm kommer hon sedan att få se hur de gemensamma kompisarna har ställt samman en film om bästisen. Victoria finns naturligtvis med i filmen. På ett eller annat sätt.

Victorias eget firande under födelsedagen på söndag blir en sluten tillställning där familj, släkt och de närmsta vännerna äter middag. Det är inte omöjligt att Victorias nya pojkvän Daniel Westling kommer att närvara.

– Jag vet inte så mycket mer än att det blir ett firande med familj och vänner som äger rum på Solliden, säger Cathrine Broms vid hovets pressavdelning.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har Victoria ännu inte bestämt om hon kommer att fortsätta kvällen och natten med sina vänner på något av uteställena i Borgholm.

Resten av sommaren kommer Victoria mestadels att spendera på Öland.

– Jag ska vara på Solliden och plocka bär, säger hon glatt.

Daniel Nyhlén