Krögaren Milan Sevo friad för mord

NYHETER

Krögaren Milan Sevo och hans två livvakter som åtalades för det så kallade gangstermordet i Tumba i november förra året, friades på torsdagen av Huddinge tingsrätt.

Domen kom inte som någon överraskning. De tre männen försattes på fri fot den 20:e juni efter det att rättegången avslutades.

Däremot fälls alla tre för andra brott. Milan Sevo döms till fyra månaders fängelse för bland annat vapenbrott. En av hans livvakter döms till två månaders fängelse för bland annat vapenbrott. Den andra livvakten döms till åtta måndares fängelse för grovt vapenbrott.''

Teknisk bevisning saknades

Det var en 32-årig torped som sköts till döds med åtta skott genom huvudet. Den 33-årige krögaren Milo Sevo och hans två livvakter blev snabbt huvudmisstänkta. Enligt åklagaren planerade och utförde den 33-årig krögaren mordet tillsammans med sina två livvakter. Den 12 juni inleddes rättegången mot dem i Huddinge tingsrätt.

Tyngdpunkten i bevisningen låg på listor över mobiltelefontrafik som visar hur de tre misstänkta rört sig före och under morddagen. Enligt åklagaren visade listorna att trion både rekognoscerat på mordplatsen och att den huvudmisstänkte krögaren satt i samma bil som offret under färden från Stockholms innerstad till Tumba strax innan mordet begicks.

Advokat Thomas Martinson menade i rätten att målet bygger på indicier och att åklagaren inte lyckats bevisa de åtalades skuld.

Tingsrätten skriver i sin dom att det inte finns någon teknisk bevisning som kan binda de tre till mordet, utöver vad som kommit fram om mobiltelefontrafiken och det är inte tillräckligt för att fälla de tre.

Åklagaren hade i andra hand yrkat på medhjälp till mord, men inte heller i det fallet tycker tingsrätten att det fanns tillräckligt med bevisning.

Därför frias samtliga tre män för mordet.

Susanna Vidlund, TT