Kvinna gripen – misstänkt för mord på åtta spädbarn

avPetter J Larsson

NYHETER

En kvinna i England har gripits misstänkt för att ha mördat åtta spädbarn.

Hon jobbar som vårdpersonal på ett sjukhus.

– Vi gör allt som står i vår makt för att säkerställa varje detalj som har lett till dessa bebisdödsfall och kollapser, säger polischefen Paul Hughes till Sky News.

En kvinna i England har gripits misstänkt för att ha mördat åtta spädbarn och försökt mörda ytterligare sex.

Kvinnan, som jobbar på Grevinnan av Chesters sjukhus strax söder om Liverpool, kunde gripas efter en längre utredning av sjukhusets neonatalenhet där flera spädbarn dött, skriver Sky News.

Utreder 17 döda spädbarn på 17 månader

Brittisk polis har sedan i fjol drivit en utredning efter att 17 nyfödda barn dött på enheten mellan mars 2015 och juli året därpå, skriver BBC. Utredningen omfattar även 15 kollapser som inte lett till dödsfall.

– Sedan maj 2017 har ett dedikerat arbetslag arbetat outtröttligt i fallet, säger polischefen Paul Hughes till Sky News.

– Detta är en högst komplex och väldigt känslig utredning och som ni kan tänka er så behöver vi försäkra oss att vi gör allt som står i vår makt för att säkerställa varje detalj som har lett till dessa bebisdödsfall och kollapser.

Foto: Peter Byrne / TT NYHETSBYRÅN
Kvinna misstänks ha mördat åtta spädbarn. Hon arbetar på Grevinnan av Chesters sjukhus.

Kvinnan greps under tisdagsmorgonen.

– Samtidigt som detta är ett viktigt steg framåt i vår utredning så är det viktigt att komma ihåg att utredningen fortfarande är i full gång vid detta lag, säger Paul Hughes.

Sjukhuset hade anlitat flera oberoende utredningar innan man kallade in polisen. Den medicinska chefen Ian Harvey säger att de kommer att fortsätta att ge polisen stöd i utredningen.

– Vi behöver göra allt vi kan för att förstå vad som hänt här och få svaren som vi och familjerna så desperat vill ha, säger han.

”Extremt svår tid för familjerna”

Enligt Paul Hughes ges barnens föräldrar stöd och kontinuerliga uppdateringar under utredningen.

– Detta är en extremt svår tid för alla familjer och det är viktigt att komma ihåg att mitt i allt detta finns det ett antal berövade familjer som letar efter svar på vad som hänt deras barn, säger han.

Dagens tre rubriker 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott