Hundarna hade omhändertagits – bulvaner försökte köpa

avMiriam Bratt

Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT / TT NYHETSBYRÅN

54 hundar omhändertogs i Norrbotten förra veckan på grund av svåra missförhållanden.

Efteråt har intresset för att köpa hundarna varit stort.

Men nu går polisen ut med att flera av intressenterna varit bulvaner som velat ge tillbaka hundarna till den ursprungliga ägaren, skriver SVT Norrbotten.

Förra veckan omhändertogs 54 vanvårdade hundar av Länsstyrelsen i Norrbotten. Anledningen var svåra missförhållanden, skriver SVT Norrbotten.

Sedan dess har flera personer varit intresserade av att köpa dem. Men under torsdagen avslöjade polisen att några av de som velat köpa hundarna varit bulvaner som planerat att ge tillbaka djuren till den ursprungliga ägaren.

”Känns tråkigt att man inte kan lita på folk”

De 54 omhändertagna hundarna är av raserna alaskan husky och scandinavian hound. I nuläget är det bara elva hundar kvar som saknar hem, men under torsdagsmorgonen såg det ut som att även dessa skulle få ny ägare.

Efter en kontroll av den personen visade det sig dock att hen hade planerat att ge tillbaka hundarna till den ägare som blivit fråntagen hundarna.

– Det känns tråkigt att man inte kan lita på folk. De kanske tycker synd om kvinnan som blev av med hundarna men då har de inte sett hur djuren har haft det, säger Andreas Laine från hundpensionatet Binagården till SVT.

Det är också Binagården utanför Luleå som nu arbetar med att hitta ägare som kan ta hand om de hundar som finns kvar.

Flera bulvaner har försökt

Även innan torsdagens händelser har bulvaner försökt komma över hundarna.

– Tidigare hörde en hundföretagare från Norge av sig och vill köpa hundar. Även den personen visade sig vara en bulvan, säger Andreas vidare till SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM