God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Trump sparkar minister – Vita husets läkare ersätter

USA:s minister för militärveteraner, David Shulkin, får lämna sitt jobb. President Donald Trump har nominerat sin egen och Vita husets läkare Ronny Jackson till att bli hans efterträdare.
Läs hela artikeln
WOLFGANG HANSSON: Kims löften inför Trumpmötet är bara lockbete

Kraftig brand i bageri – hus fick evakueras

Ett bageri i en industrilokal i Nybro började brinna kraftigt på onsdagskvällen. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades och boende i ett flerfamiljshus bredvid fick evakueras.
Läs hela artikeln

Terrorattack med lastbil avvärjd i Italien

En italiensk man med marockansk bakgrund har gripits i Turin, misstänkt för att sympatisera med terrorgruppen IS och för att ha planerat en attack med hjälp av en lastbil. Mannen är 23 år.
Läs hela artikeln

Carolas flyttstrul: ”Fick åka hem ögonaböj”

På onsdagsmorgonen flyttade Carola Häggkvist ut på landet. Men flytten fick en strulig start – och Carola tvingades boka en ny firma i sista stund.
”Efter någon timmes ringande och en kort bön kom vi fram till en åkare som verkade professionell”, skriver hon på Instagram.
Läs hela artikeln
Melloprofilen: ”Får panik varje gång någon känner igen mig”

Klart: Då gör Zlatan debut i Los Angeles

Det har ryktats att Zlatan Ibrahimovics, 36, MLS-debut kan ske i helgen. Nu bekräftar LA Galaxy att svensken finns tillgänglig för spel mot LAFC. Under fredagen gör anfallaren sin första träning med det nya laget.
Läs hela artikeln
HANS ABRAHAMSSON: ”Slaget om Siljan” tillbaka på ruta ett

Sveriges äldsta människa är död – blev 111 år

Alice Östlund, 111, var Sveriges och Skandinaviens äldsta människa, men i natt avled hon i Trollhättan, uppger P4 Väst.
Läs hela artikeln

Cancersjuke Oskar, 12, inlåst på Nya Karolinska

EVA FRANCHELL: Barnen på canceravdelningen serveras uppvärmd mikromat. De vill komma ut i friska luften, de behöver leka, men i stället har Nya Karolinska blivit en lekstuga för giriga direktörer och privatiseringsglada politiker.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!