Här slängs bagaget utanför Norwegianplanet

En efter en slängs väskorna iväg och landar på marken.

En kvinnlig passagerare i planet intill får nog – och filmar genom flygplansfönstret.

Nu har Norwegian läxat upp sin samarbetspartner Menzies Aviation, som sköter bagagehanteringen i Oslo, Köpenhamn och Göteborg.

På filmen som den kvinnliga passageraren tog med sin mobil syns hur väskorna slängs iväg utanför flygbolaget Norwegians plan.

Istället för att köra närmare lastluckan eller bära väskorna kastar personalen bagaget flera meter.

Kvinnan, som fick uppfattningen om att det var handbagage som skulle lastas om, hade redan sett väskorna slängas iväg en gång innan hon började filma.

– Jag tänkte att om personen gör det igen så börjar jag filma, säger hon till den norska tidningen VG.

– Folk packar vanligtvis saker de bryr sig extra mycket om i handbagaget. Då är det ännu värre att de behandlar bagaget på det här sättet.

Händelsen inträffade på Oslo flygplats Gardermoen.

Flygbolaget Norwegian håller med om att hanteringen av bagaget är oacceptabel.

– Vi har sett videon och så ska våra passagerares bagage inte hanteras, säger Sofie Mathson, presskontakt på Norwegian.

På Oslo flygplats, liksom på Kastrup i Danmark och flertalet flygplatser runt om i USA och Europa, sköts all marktjänst åt Norwegian av Menzies Aviation.

Bolaget har nu fått en uppsträckning av Norwegian.

– Vi har talat med vår samarbetspartner på Oslos flygplats om saken och gett tydligt besked om att detta är oacceptabelt. Bagaget ska hanteras ordentligt och med respekt, oavsett om det sker öppet eller inte. Våra passagerare ska kunna räkna med att deras bagage blir korrekt hanterat, säger Sofie Mathson.

Även i Sverige anlitar Norwegian Menzies Aviation – på Landvetter i Göteborg.

– Vi har samarbete med Menzies på flera flygplatser och vi har klart och tydligt talat om för dem att den här formen av hantering inte är acceptabel, säger Sofie Mathson.

Arlanda och Malmö Sturup samarbetar Norwegian istället med Aviator. På de mindre flygplatserna i Sverige sköts marktjänsterna av Swedavia.

Publisert:

LÄS VIDARE