Grannarna om mordet: ”Det är förfärligt och fruktansvärt”

NYHETER

Boende i Åhus är bestörta över att en kvinna misstänks ha mördats i villaidyllen.

47-årige Per-Ola Rosquist blev vittne till när polisen rullade ut offret på bår från en villa.

– Det är förfärligt. Man tror ju inte att något sådant skulle hända här, säger Per-Ola Rosquist, snickare.

Boende i området är förvånade och ledsna över att en kvinna i 30-årsåldern har hittats död i en villa. Polisen misstänker att kvinnan mördats och tidigt på tisdagsmorgonen anhölls en 29-årig man med relation till offret.

47-årige Per-Ola Rosquist håller på att renovera ett av grannhusen. Han blev bestört när han möttes av avspärrningar och polisbilar på morgonen.

– Jag hörde på radion i morse att man hittat en kvinna död. Så när jag kommer fram hit så ser jag att det är här. Det är så förfärligt och fruktansvärt, säger Per-Ola Rosquist, snickare.

1 av 8 | Foto: Krister Hansson
Per-Ola Rosquist såg offret bäras ut på bår.

”De rullade ut någon på bår”

Vid sjutiden när Per-Ola Rosquist hade kommit till adressen såg han hur polisen höll på med en teknisk undersökning vid villan. En bil som stod parkerad på tomten bogserades iväg. Per-Ola Rosquist blev också vittne till när offret fördes ut från huset.

– De rullade ut någon på bår med ett skynke över. Sedan tog de över båren till en svart bil. Jag antar att det var offret, säger Per-Ola Rosquist, snickare.

Han beskriver området som lugnt. Däremot har han sett flera polisbilar på plats här tidigare i veckan. Men det kan han inte koppla till den här händelsen.

– Det är jätteobehagligt att det har hänt ett mord här i grannskapet. Speciellt också när offret verkar var i samma ålder som oss, säger grannen Eva som inte vill uppge sitt efternamn.

Hon påpekar att det ligger mycket sommarstugor i området. Chansen är därför liten att någon sett eller hört när mordet inträffade. Eva tycker också det är oväntat att ett mord inträffar i Åhus. Den åsikten har fler grannar. 

– Man tror verkligen inte att något sådant här ska hända i lilla Åhus. Det hemskt att det ska urarta på det här sättet, säger en granne som vill vara anonym.

Det är vanligaste mordvapnet 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM

Åhus