Sverigedemokraterna

Förslag i internt SD-dokument: Tom valstuga som kan brännas ner

Av: 

Isabelle Nordström

Marcus Nilsson

NYHETER

I ett internt dokument har Sverigedemokraternas ledning i Göteborg föreslagit att de ska sätta upp en tom valstuga – för att vänsterextremister sedan skulle bränna ner den.

Det skulle bli ”en trevlig tidningsartikel” konstateras i strategidokumentet, skriver GP.

Sverigedemokraterna i Göteborg skriver i ett internt dokument om valstrategi att det skulle kunna vara partiet till gagn om någon av deras valstugor brinner ner, avslöjar GP.

”Vi har haft problem med sabotage – men att få en valstuga nedbränd är inte nödvändigtvis illa för oss: det kan bli en trevlig tidningsartikel. Därför kan det vara god strategi att sätta upp en brännbar (tom, naturligtvis) valstuga i valkampanjens inledning", skrev ledningen för Sverigedemokraterna i Göteborg hösten 2017 när det interna dokumentet skrevs.

Göteborgs-Posten har tagit del av dokumentet där det också framgår att SD:s ledning i Göteborg hoppades att vänsterextremister skulle bränna ner den.

När den officiella strategin för valet 2018 presenterades var formuleringen om den tomma valstugan borta.

– Det är oerhört motbjudande och kalkylerande. Även om formuleringen tagits bort på pappret så finns tankarna kvar inom partitoppen. Men det är helt enligt den strategiska linje som partiet driver, säger en SD-källa till GP.

Distriktsordförande: ”Aldrig varit aktuellt”

När Aftonbladet når Sverigedemokraternas distriktsordförande i Göteborg, Jörgen Fogelklou, nekar han till att det någonsin skulle ha varit aktuellt att ha med som valstrategi.

− En person tog fram ett förslag till en valplan och när styrelsen fick se det sa vi att det här måste bort, säger Jörgen Fogelklou (SD).

– Det är vansinne. Vi har aldrig klubbat en valplan med det förslaget i.

Personen som lämnade förslaget har fått en tillsägelse och det hanteras internt.

– Han fick en skarp tillsägelse, säger Jörgen Fogelklou (SD)

ANNONS

Se över ditt elavtal när priserna rusar! Jämför och hitta det bästa elavtalet för dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Sverigedemokraterna

ÄMNEN I ARTIKELN

Sverigedemokraterna