I år slår hysterin över snön uppenbarligen rekord

COLUMBUS. Japp, det kommer bli ett jäkla kaos i New York det närmaste dygnet.

Men inte värre än det blev ifjol – eller åren dessförinnan.

Att borgmästaren Bill DeBlasio försöker förbereda sin stad på det ”värsta nånsin” beror på att han struntade i likadana varningar förra vintern och fick svidande kritik för det relativa elände som följde.

Det är så här:

Det kommer snöa i New York kommande dygnet.

Det kommer till och med att snöa som sjutton.

Och när det gör det slutar allting fungera i världsstaden.

Jag är själv drabbad – eller vad man ska kalla det – eftersom jag befunnit mig i Ohio på jobb över helgen och inte kommer hem. Alla flighter är sedan länge inställda.

Men, alltså...det är inte värre än så.

Flygplatserna stänger, New York gömmer sig under en kollektiv filt under några spektakulära timmar på måndagskvällen och imorrn, tisdag, är det förbaskat besvärligt för alla inblandade.

Men Manhattan ligger inte mitt ute i skogen och ingen behöver gräva sig ut ur någon grotta för att överleva, tro mig.

Hysteri utbryter ändå inför varje ”blizzard” och i år slår den hysterin uppenbarligen rekord, eftersom även media i Europa jagar upp sig och människor som normalt vet bättre plötsligt börjar sms:a om att man ska vara rädd om sig.

What?

Det kommer att snöa – men inte tillnärmelsevis lika mycket som det snöar norr om Småland en normal vinterdag.

Ansvaret är borgmästaren Bill DeBlasios.

Han ryckte på axlarna åt en liknande storm ifjol, när han var alldeles ny i sitt omhuldade ämbete, och fick svidande kritik för att stan inte alls var beredd när förväntat kaos utbröt dagen efter.

Så nu tar han istället det säkra före det osäkra och överträffar till och med de kommersiella vädertjänsterna – alarmistiska så det räcker och blir över – i sina domedagsprofetior och pratar om ”det värsta som nånsin drabbat New York”.

Prata skit, faktiskt.

Det kommer bli krångligt – men jag törs nästan garantera att vi inte ens tangerar kalabaliken julen 2010, när stan verkligen stannade av (utan att europeisk media ens höjde på ögonbrynen, by the way..).

Fast själv flyger jag under måndagen till Miami.

Det blir enklast så...

Publisert: