FN-skola bombades i Gaza – 20 döda

Israels nattliga räder fortsatte natten mot onsdagen.

Tidigt under onsdagen bombades en FN-skola i ett flyktingläger i norra Gaza.

20 personer miste livet i attacken.

Under natten mot onsdag fortsatte Israel att beskjuta Gaza och enligt statlig tv inriktade de sig på dussintals mål tillhörande Hamas, skriver Reuters.

Minst två palestinska barn dödades vid angreppen.

I norra Gazaremsan dödades en elvaårig handikappad flicka, enligt Ashraf al-Qudra, talesman för räddningstjänsten i Gaza. I de centrala delarna i den smala kustremsan dödades senare en 16-årig flicka.

Nobbar vapenvila

Både Israel och Hamas tackar nej till förslaget om en 24 timmar lång vapenvila, rapporterar TT.

Enligt Israel ligger det i Hamas händer. Talesmän för Hamas uppger att de inte kommer att sluta strida innan ”deras folk kan leva i fred”.

Under gårdagen uppger FN:s flyktingorgan Unrwa också att de hittat raketer som lagrats i en skola de driver i Gazaremsan.

Talespersonen Chris Gunness fördömer dem som på så vis satt civilpersoners liv i fara. Han pekar inte ut någon ansvarig men ber alla stridande parter att respektera FN:s egendom, skriver TT.

Över 1200 döda

Israel har vid några tillfällen angripit Unrwabyggnader under den militära operationen i Gaza, som hittills kostat över 1 200 palestinier och 56 israeler livet.

Israels bombardemang i Gaza fortsatte tidigt under onsdagsmorgonen, rapporterar TT. Minst 32 palestinier dödades och av dessa personer var flera barn.

I flyktinglägret Jabalia i norra Gaza bombade Israel en FN-skola tidigt på onsdagen. 20 personer miste livet vid attacken, skriver TT.

FN-skolan har använts som tillflykt av några av de över 200 000 palestinier som har tvingats lämna sina hem under kriget, uppger Ashraf al-Qudra, talesman för räddningstjänsten i Gaza.

Dessförinnan hade FN:s flyktingorgan Unrwa sagt att raketer hittats lagrade i en skola som man driver i Gaza, enligt TT.

Publisert: