Inställda flyg – så drabbas du

Av: Mathias Asplund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Norwegian ställer in alla inrikesflyg i Sverige, Norge och Danmark och alla avgångar mellan Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors.

Men den som bokat biljett har rätt att få pengarna tillbaka.

Tisdagskvällens beslut om inställda flyg kom efter pilotfackens hot om storstrejk. Ett tiotal inrikesflyg och avgångarna mellan huvudstäderna i Sverige, Norge, Danmark och Finland ställs in under en onsdagen.

– Vi har försökt komma till en lösning, men har tyvärr inte lyckats. Vi beklagar verkligen det här och lovar att göra allt vi kan för att hjälpa alla passagerare, säger informationschefen Charlotte Holmbergh Jacobsson till TT.

Kan få pengarna tillbaka

De resenärer som drabbas när flygen de bokat ställs in har rätt till ersättning. Om en flygning ställs in eller blir mer än fem timmar försenad kan den som bokat biljett välja att boka om resan eller få pengarna tillbaka.

Om det blir lång väntetid har passageraren rätt till betald mat och dryck och om man tvingas flyga dagen efter, kan man också ha rätt till övernattning på hotell och transport till flygplatsen.

Ersätter inte allt

Däremot är det ingen idé att söka ersättning för förlorad arbetsinkomst och missade transporter eller hotellnätter. Når du inte fram till din destination står alltså inte Norwegian för de hotellnätter du missat.

Oroade resenärer i Sverige som vill ha mer information kan ringa Norwegians upprättade specialnummer: 0047 2149 2149 eller chatta med personal från flygbolaget här mellan klockan åtta på morgonen och åtta på kvällen.

Publicerad: