Mängder av olyckor – en polis påkörd

Publicerad 2015-03-03

Tidigt på tisdagen var ett flertal bilar inblandade i en olycka på E6 i Uddevalla.

Sedan blev en polis som kallades till platsen påkörd – och skadad.

Under morgonen inträffade tiotals trafikolyckor i Västra Götaland.

– Det är glashalt här i Västsverige, sa Björ Blixter, presstalesman på polisen, då.

På tisdagsmorgonen inträffade en stor mängd olyckor i Västra Götaland i halkan. En polis skadades i en svår olycka vid Stenungsundsmotet på E6.

Klockan sex på tisdagsmorgonen kom larm om att fyra eller fem bilar kört i diket eller in i räcket på E6 vid Grytingebacken strax norr om Torp. När polisen kom till platsen visade det sig att mellan sex och åtta bilar behöver bärgas därifrån.

Samtidigt uppger polisen att en polisman som befann sig på platsen blev påkörd och skadad i ett ben. Denne fick föras till sjukhus med en befarad höftfraktur.

Kolliderade med lastbil

Ingen annan person skadades, men trafiken fick efter olyckan ledas om. Strax före klockan åtta öppnades ett körfält norrut, men då var det fortsatt långa köer och halt. Omständigheterna kring olyckan är oklara.

Men den var långt ifrån den enda i Västra Götaland under morgonen.

Klockan 08.29 krockade två bilister i Trollhättan, men båda klarade sig oskadda. En kort stund senare krockade en bilist och en lastbilschaufför i Göteborg, men ingen skadades allvarligt.

Vid åttatiden kolliderade två bilister på Göteborgsvägen i Härryda. Två andra bilister krockade samtidigt i Ängås i Göteborg.

Skolbuss i olycka

Vid halv åtta körde en bilist av E45:an i Frändefors i höjd med Katrinedal av vägen och voltade. Enligt polisen hamnade bilen på taket och två personer fick föras till sjukhus.

Samtidigt krockade en skolbuss och en personbil på länsväg 161 Bokenäs i höjd med avfarten Kolvik. Alla inblandade har kunnat ta sig ut själva och ingen skadades.

Klockan sju larmades polis, räddningstjänst och ambulans till gamla E6 i Kareby två bilister kolliderat efter att en av dem fått sladd. En av förarna fick föras till sjukhus med ambulans, men skadeläget är oklart.

Singelolyckor inträffade också på länsväg 1627 i Bollebygd, i Trollhättan, på riksväg 44 i höjd med Väne-Ryr, på E20 mellan Floda och Ingared, i Grunne i Starrkärr, i Härryda, på E20 mellan Ingared och Tollered, på E6 efter Torrekullamotet i Mölndal och på E45 i höjd med Lödöseavfarten.

”Är glashalt”

Minst två av personerna som var inblandade i singelolyckorna har förts till sjukhus, men det ska inte röra sig om allvarliga skador.

Enligt polisen rådde blixthalka på många håll.

– Det är glashalt här i Västsverige. Både på små och stora vägar, sa Björ Blixter, presstalesman på polisen i Västra Götaland, vid åttatiden.

– Det har dessbättre inte varit någon allvarlig personskada någonstans, det är polismannen som är den som är allvarligast skadad.

Björ Blixter säger att det var halt redan när han åkte till jobbet vid halv sex-tiden på tisdagsmorgonen.

– Jag förstod det på vägen in själv, att det skulle bli många olyckor. Det var riktigt, riktigt halt på E6:an, säger han.

Nu uppmanar polisen trafikanterna att ta det lugnt – och att hålla avstånd.

– Var beredd på att det kan bli stopp, dra ner på tempot betydligt och inga snabba rörelser med ratten. Ligg still och kör sakta, säger Björ Blixter.

ANNONS