Polisen sköts på nära håll

1 av 4

Filmen som sprids på nätet visar delar av förmiddagens blodiga attack.

Attentatsmännen skjuter ner en polis.

När han liggandes på trottaren vädjande håller upp sin hand för att hindra fler skott skjuts han i huvudet på nära håll.

Filmen är chockerande och har spridits som en löpeld över nätet sedan förmiddagens terrordåd mot den franska satirtidningen Charlie Hebdos lokaler i centrala Paris där tolv dödades och tio skadades.

Träffar polisen

På filmen ser man hur två av de misstänkta attentatsmännen lämnar sin bil och tungt beväpnade går gatan fram samtidigt som de avlossar flera skott.

Minst ett skott träffar en polisman som man i filmen ser ligga blödande på trottoaren.

Polismannen tar sig för magen i smärtor samtidigt som han håller upp sin ena hand i en skyddande gest då gärningsmännen joggande närmar sig honom.

Avlossar på nära håll

Men utan att tveka springer de två männen fram och en av dem avlossar ett skott i polismannens huvud på bara några decimeters avstånd innan han och hans kumpan joggar tillbaka till den svarta flyktbilen.

Kvar på trottoaren ligger polismannen till synes livlös kvar.

Innan en av gärningsmännen hoppar in på passagerarsidan i bilen tar han med sig en sko som ligger på marken vid bilen innan bilen åker från platsen.

Trots att cirka 3 000 poliser deltar i jakten på attentatsmännen är ännu ingen gripen.

Aftonbladet väljer att endast publicera stillbilder ur filmen av två skäl, dels då innehållet är väldigt grafiskt och av respekt för den mördade polisens anhöriga.

Linda Hjertén

ARTIKELN HANDLAR OM

Paris

Frankrike