Nyheter

Tre lastbilar i krock på E4

Av: 

Anders Munck

NYHETER

Blixthalka och snöoväder ställer till det på vägarna.

I norra Skåne krockade tre lastbilar på E4.

Två förare fick transporteras till sjukhus, varav en med allvarliga skador.

Plusgrader byttes under eftermiddagen mot ymnigt snöfall och frystemperatur. Det syntes omgående i olycksstatistiken i södra Sverige. I Skåne, Kronoberg, och Blekinge har ett tiotal allvarligare olyckor inträffat under den sena eftermiddagen.

– Bilar har voltat och kört av vägen, säger Stephan Söderholm, informatör på polisens ledningscentral region syd.

Tre lastbilar i krock

Det största tillbudet skedde på E4 i norra Skåne utanför Östra Ljungby vid 19-tiden. Tre lastbilar kolliderade och två förare kom till skada, varav en allvarligt. Vägen fick stängas av under en dryg timme. Vid 20-tiden var ännu det norrgående körfältet avstängt på E4:an vid olycksplatsen.

– Vi vet ännu inte hur olyckan har gått till. Men det är halt och vi har haft många tillbud på E4 och E6, säger Stephan Söderholm.

Halka på flera håll

Även i Stockholm har snö och halka orsakat problem. Under dagen har ett 30-tal olyckor rapporterats, varav fem med personskador som följd.

– Det har skett många singelolyckor, men ingen med svåra personskador, säger Eva Nilsson på polisens länskommunikationscentral i Stockholms län.

Det kalla vädret ser ut att bestå under veckan.

– Det håller i sig med minusgrader och kall luft som berör hela landet. Under tisdagen väntas det också allmänt minusgrader. Det kan fortfarande röra sig om snöhalka på en del håll, speciellt där det fortfarande är snöfall, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI, till TT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert: