23-årig student dog i natt - för sitt mod

NYHETER

Tugce Albayrak avstyrde ett bråk - slogs ner.

1 av 7 | Foto: EUROPICS
Tugce Albayrak.

Tugce Albayrak blev 23 år.

I natt slutade hennes hjärta slå efter att respiratorn slagits av efter föräldrarnas önskemål, skriver Bild.de.

Utanför sjukhuset i tyska Offenbach vakar tusentals människor och hyllar hjältemodet som blev hennes död.

Det har gått två veckor sedan Tugce Albayrak ingrep vid ett bråk på en McDonalds-restaurang.

Klockan var tre på morgonen, Tugce Albayrak och hennes vänner hade firat en födelsedag och avslutade med hamburgare på vägen hem.

Från toaletten på nedervåningen hördes tumult, två flickor ropade på hjälp. De var trakasserade av tre yngre män och Tugce Albayrak rusade dit och avbröt attacken. De tre männen kastades ut från restaurangen men inte innan en av dem hotat Tugce Alabayrak med orden ''Vi ses utanför''.

På väg ut lite senare slogs Tugce Alabyrak ner av en av männen, en 18-åring som gripits och erkänt.

Får fylla 23 år

Av smällen och av fallet i gatan skadades Tugce Albayrak så svårt att läkarna i onsdags förklarade för hennes föräldrar att den unga lärarstudenten var oåterkalleligt hjärndöd.

Föräldrarna bad läkarna att avvakta med att stänga av de livsuppehållande apparaterna tills i natt klockan 24, då Tugce Albayrak ändå fått fylla 23 år.

Den tyska radiostationen Hessischer Rundfunk sände under kvällen direkt från samlingen utanför sjukhuset Sana Klinikum, skriver Frankfurter Allgemeine.

Tugce Albayrak stod också för en sista god gärning – i samband med hennes död skänktes hon sina organ enligt sin egen önskan, uppger tyska Bild.

Tidningen uppger också att Volker Bouffier som är Ministerpresident (ungefär landshövding) i Hessen föreslagit att Tugce Albayrak ska belönas postumt med Förbundkorset för sitt mod och sitt civilkurage.

''De begick ett misstag''

I turkiska nättidningen Good Morning Turkey riktar sig Tugce Albayraks farbror, Yasin Albayrak, till de unga männen:

– De här ungdomarna begick ett misstag. De kunde åtminstone säga ''Vi delar er smärta''. Jag är bedrövad för deras skull också. Men jag tror inte att de är ledsna får vår flickas skull.