Sista chansen för Putin att visa sig

NYHETER

Om han inte syns i morgon kan vi ana oråd på riktigt

1 av 3

Tio dagar och inte en bild. Inte ett enda offentligt framträdande av Vladimir Putin.

Om han forsätter att hålla sig borta från offentligheten efter morgondagen är läget riktigt illa.

Spionkunskaperna verkar sitta i för den tidigare KGB-agenten Vladimir Putin. Han har lyckats hålla sig gömd från alla kameror i tio dagars tid. Ingen har sett honom. Ingen kan bekräfta var han är. Ingen vet om han ens lever.

Det enda vi vet är att han ställt in en resa till Kazakstan och hoppat över ett möte med säkerhetstjänsten FSB men därefter är det tyst.

Kreml har försökt ge sken av att allt är okej genom att visa filmklipp som flera källor enkelt avfärdat som gamla.

Ännu fler spekulationer

Teorierna kring hans frånvaro är fler än tinnarna på Vasilijkatedralen. På Twitter går hashtaggen #WhereIsPutin varm: Har han ryggskott? Influensa? Har han skönhetsopererats igen? Har han och hans flickvän fått barn i Schweiz? Har han fått en stroke eller drabbats av cancer? Har han blivit avsatt genom en statskupp? Sitter han hemma och tittar på House of Cards? Är han på semester i Novgorod? Är han död?

Eller är han på judoläger hos Kim Jong Un i Nordkorea?

Måste synas i morgon

Nu säger flera röster att Vladimir Putin måste visa sig senast i morgon, annars är läget på riktigt allvarligt. Då ska han ha ett inbokat offentligt möte med Kirgizistans president och borde därmed synas i medierna.

Dessutom inleds firandet av annekteringen av Krim och det är ett kalas som Putin bör närvara vid. Om inte i morgon så i alla fall på onsdag när det på dagen var ett år sedan Ryssland officiellt annekterade Krimhalvön.

ARTIKELN HANDLAR OM