Mamma dog – Lily räddades efter 14 timmar upp och ned

1 av 2
NYHETER

Mamman körde in i broräcket, störtade ner i den kalla floden och dog.

Efter 14 timmar hittades bilen.

Då satt den ettåriga dottern fastspänd upp och ned - mirakulöst nog vid liv.

Foto: Lynn Jennifer Groesbeck med dottern Lily.

Olyckan inträffade sent i fredags kväll i Spanish Fork i den amerikanska delstaten Utah. Lynn Jennifer Groesbeck, 25, körde med sin 18 månader gamla dotter Lily då hon antas ha åkt in i ett broräcke av cement och störtat ner i Spanish Fork-floden, rapporterar tv-kanalen Fox 13 Salt Lake City.

En person som bor nära olycksplatsen hörde en hög smäll men kunde inte se något när denne gick ut och tittade efter, rapporterar KSL Utah.

Omkring 14 timmar senare såg en fiskare i förrgår en Dodge Caliber som låg upp och ned i floden. Den låg på en plats som inte kunde ses från vägen, vilket tros vara anledningen till att det tog så lång tid innan bilen upptäcktes.

Inuti bilen hittade räddningsmanskapet Groesbeck död. Men hennes dotter Lily satt fastspänd i sin barnstol och hängde upp och ned och var mirakulöst nog vid liv.

Kraftigt nedkyld flögs hon till sjukhus och i går morse var tillståndet för henne kritiskt men stabilt. Enligt Lilys släktingar har läkarna goda förhoppningar för flickans liv, trots de extrema omständigheterna.

Efter räddningsinsatsen i floden fick sju ur räddningsmanskapet vårdas för nedkylning. Tre poliser och två brandmän var så illa däran att de fick köras till sjukhus. De kunde senare skrivas ut.

Olyckan har fått stor uppmärksamhet i Utah och en insamling har startats för att hjälpa till med kostnader för Lynns begravning och vården av hennes dotter.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA