Nyheter

Här är Marias Facebookinlägg

NYHETER

Uppdatering: Den här artikeln från 2014 har nyligen fått ny spridning i sociala medier. Efter att inlägget skrevs ändrade Försäkringskassan sitt beslut, vilket du kan läsa mer om här.
”Jag känner mig levande begravd just nu. Jag har varit en idiot. Jobbat & slitit & skattat sedan 16 års ålder. Trodde jag var del av nåt bra. Ett samhälle med ett skyddsnät där hjälp erbjöds till de i nöd. Trodde att jag en dag skulle få ångra alla ggr då jag svurit åt all skatt som dragits & få känna på hur fantastiskt vårt Sverige är, men nej. Jag borde vetat bättre.

I februari fick jag reda på att min cancer var tillbaka. Tillskillnad från förra ggn så gick tumören denna gång ej att operera. Så jag genomgick jag en behandling med tung strål - och kemoterapi i 3 mån. Och vet ni vad..

Försäkringskassan nekar mig sjukpenning. Varför? Jo för att jag "inte anmält mig sjuk till de inom 7 dagar från min första sjukdag."

Trodde förstås att det blivit ett missförstånd! En av anledningarna till att jag inte tänkt på de i första taget, var ju för att jag blev inlagd direkt på sjukhus, samma dag som jag fick besked om att cancern var tillbaka. Tumören tryckte på ena njuren så en operation fort behövdes. Låg där i 24 dagar på raken och var riktigt dålig.

Så jag samlade ihop den lilla energin som fanns och skrev ett brev till försäkringskassan där jag informerade de om allt detta. Jag var helt säker på att de skulle ändra sitt beslut när de fick reda på att jag legat inlagd på sjukhus.

MEN NEJ.

Mina skäl är enligt de "inte nog för att ha rätt till sjukpenning".

Första ggn med cancer så ansökte jag aldrig ens om sjukpenning, utan levde på det jag jobbat ihop.

Aldrig har bett om någon hjälp från någon. Men nu, i min största kris någonsin, så vänder samhället mig ryggen. Spelar ingen roll hur bra medborgare jag tidigare varit. Dagen man blir sjuk så skiter systemet i en. Likadant som dagen då man går i pension.

Jag är så himla ledsen och förbannad. Min fokus borde ligga på att överleva & bli frisk men tyvärr så försvinner energin varje gång man möts av en kall hand. Istället för att fokusera på kärlek, harmoni & glädje så läggs min fokus på att försöka hantera dåliga besked och inte låta de få mig att bryta ihop.

Men iallafall.

Vem har rätt till sjukpenning egentligen?

När ska FK som under flera år nu inte lyckats att göra sitt jobb, dvs att hjälpa folk i nöd. När ska de göra någon förändring? Vårt system fungerar ju uppenbarligen inte när samma kritiken hörs år efter år. Borde inte systemet göras om nu?”

Läs också:
Cancersjuka Maria nekas sjukpenning
Försäkringskassan ändrar sig om sjukpenning till cancersjuka Maria

AFTONBLADET

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter