54-åring våldtog 114 handikappade

NYHETER

Många barn bland offren

Foto: Gabriel Berger vid Bernpolisen under en presskonferens om den gripne 54-åringen, som våldtagit minst 114 handikappade.

En 54-årig schweizisk man misstänks ha förgripit sig på 114 personer med funktionshinder – många av dem barn.

Övergreppen ska ha skett på olika vårdhem där mannen jobbat.

Det yngsta offret var bara ett år gammalt.

Härvan rullades upp för ett knappt år sedan efter att två pojkar slagit larm.

Pojkarna bor i ett hem för förståndshandikappade i Agenau i Schweitz. De berättade för sina föräldrar att mannen förgripit sig på dem.

114 övergrepp

Mannen greps strax efteråt i sitt hem och har suttit häktad sedan dess. Han erkände nya brott, ett efter ett. I dag misstänker polisen 54-åringen för 114 fall av sexuella övergrepp, och åtta försök till övergrepp, skriver Berner Zeitung.

Polisen i Bern har identifierat de flesta av offren, som alla har någon form av funktionshinder. De flesta är unga män och pojkar, men det finns även kvinnor bland offren. Det yngsta var bara ett år gammalt. I 18 fall har mannen själv filmat eller fotograferat övergreppen. Materialet hittades i hans lägenhet.

Glad att ha åkt fast

Mannen är tidigare ostraffad. Enligt polisen är han glad över att ha åkt fast, och säger att han inte kunde behärska sig. Han beskrivs som samarbetsvillig under utredningen.

Dussintals poliser arbetar fortfarande med ärendet. Många av brotten är preskriberade, men enligt den schweiziska polisen blir det åtal i minst 33 fall. Utredningen fortsätter i ytterligare ett par månader och kan svälla ännu mer – 54-åringen har jobbat på olika vårdhem sedan 1982.