I Berlusconis påskägg: Svenska Charlotte, 33

NYHETER

Svenskan överraskade italienske premiärministern: Han var otroligt trevlig

1 av 2 | Foto: ”HELT VANLIGT JOBB” ”HELT VANLIGT JOBB” I det två meter höga påskägget fanns svenska modellen Charlotte Crona, 33. Hon uppträdde för Silvio Berlusconi och hans sällskap.

Silvio Berlusconi överraskades med ett gigantiskt påskägg.

Innehållet gjorde honom förtjust: svenska Charlotte Crona, 33, modell och violinist.

– Han var en otroligt trevlig och artig person, säger hon.

Italiens premiärminister tog emot gåvan under en middag med partikamrater i måndags, i ett av sina residens, Villa Gernetto utanför Milano.

Vid 23.30 dök det två meter höga påskägget upp, och i det fanns Charlotte Crona, som uppträdde för sällskapet med sin elektriska fiol.

Enligt tidningen La Repubblica ska Silvio Berlusconi ha utropat: ”Jag är rörd. Det är en present som jag uppskattar väldigt mycket.”

– Det är lite stormigt just nu, säger Charlotte Crona till Aftonbladet.

Hon syftar på uppståndelsen kring henne sedan måndagens show, som hon beskriver som ”ett helt vanligt jobb”.

Efter rättegången

Silvio Berlusconi dök upp på middagen bara timmar efter att ha framträtt i rätten, där han ska ha proklamerat att han inte kommer att fällas för de åtal som han står inför – om prostitution, skattebrott och korruption.

Efter påskägget ska Berlusconi ha fått ytterligare en present: en stor tjur i kristall.

Senator Mario Mantovani ska då ha sagt: ”Den har två kulor, precis som du, Silvio”, varpå premiärministern under middagsdeltagarnas skratt ska ha svarat: ”Jämförelsen är helt korrekt”.

Charlotte Crona fick chans att byta några korta ord med premiärministern.

– Det lilla jag hann uppfatta är att han är en otroligt trevlig och artig person.

Modellkarriär

Charlotte Crona har spelat fiol sedan hon var barn och gick gymnasium med musikinriktning. I samband med skönhetstävlingen Sveriges Lucia 1997, fick hon åka till Italien och besöka helgonets hemstad Syrakusa. Hon upptäcktes av agenter från Armani och därefter rullade en internationell modellkarriär i gång.

Sedan flera år tillbaka bor hon i Italien, där hon gjort flera tv-framträdanden och varit på omslaget av italienska Fox Magazine. I dag spelar hon ofta fiol tillsammans med dj:s på nattklubbar.

”Inget märkvärdigt”

Systern Cecilia Crona, 30, ska över påsk hälsa på Charlotte i Rom, där hon bor tillsammans med sin italienske sambo och deras ettåriga son, som även han varit modell för bland annat Benetton.

– Jag är stolt, hon är jätteduktig. Jag känner till att hon uppträtt för Berlusconi. Men Charlotte är så jordnära – för henne var det inget märkvärdigt. Det var som att uppträda för vem som helst – förutom att det var ett enormt säkerhetspådrag för att komma in till honom.

– Det stämmer, det var ett helt vanligt jobb, försäkrar Charlotte Crona.