"Jag är redo att döda..."

Han ogillade religion av alla slag.

Ogillade skolan.

Ogillade analfabeter.

Men var väldigt förtjust i att röka marijuana.

Nu försöker polisen kartlägga 22-årige Jared Loughners liv – för att hitta ett motiv till massakern.

Översätter man adressen så bodde han i hus nummer 7700 på ”Norra Ensamhetens gata”.

Och 22-åringen som misstänks ligga bakom gårdagens massaker i Tucson, Arizona, beskrivs av sina grannar på North Soledad Avenue precis på det sättet.

”Mentalt instabil”

Som en enstöring.

En som ville vara för sig själv.

En som inte var otrevlig mot sina grannar men som inte visade några tecken på att vilja prata med dem heller.

Den lokala polischefen Clarence Dupnik kallar honom ”mentalt instabil”, men vill inte kalla honom ”galen”.

En beskrivning som Jared Loughners forna klasskamrat Lynda Sorenson, som läste matte med honom på Pima Community College förra sommaren, skriver under på.

– Det var något som uppenbarligen var fel. Han brukade störa klassen med meningslösa utbrott, säger hon till Arizona Daily Star.

Rökte mycket marijuana

Klasskamraten Grant Wiens, 22, berättar för AP att Jared Loughner föraktade religion av alla sorter men att han ofta berättade om hur förtjust han var i att röka marijuana.

– Han var verkligen inte rädd för att säga vad han tyckte, och han hade starka åsikter.

Sin tillflykt tog 22-åringen till sociala sidor på nätet. Han skrev regelbundet meddelanden på MySpace, YouTube och Facebook som ofta var antingen nedlåtande eller desperata.

”WOW! Jag är glad att jag inte tog livet av mig. Vi kommer att ses på nationell tv! Detta är en förvarning… varför vill ingen prata med mig?” skrev han på MySpace den 14 december.

Avskydde analfabetism

Dagen innan hade han varit mera aggressiv.

”Jag mår inte bra. Jag är redo att döda en polis.”

Han återvände i flera inlägg till något han ogillade starkt: analfabetism.

”Majoriteten av de människor som bor i District 8 är analfabeter – skrattretande” skrev han på YouTube. I ett meddelande med titeln ”Farväl vänner” fortsatte han att prata illa om människor som inte kunde läsa men avslutade med en väjan:

”Snälla, var inte arga på mig.”

Gillar Mein Kampf

På sin MySpace-profil har 22-åringen skrivit att en av hans favoritsysselsättningar är att läsa. Favoritböckerna, skriver han, är bland andra Adolf Hitlers "Mein Kampf", Karl Marx ”Det kommunistiska partiets manifest” samt Harper Lees ”Dödssynden”.

Jared Loughner greps bara minuter efter skottlossningen i går efter att ha brottats ned av en man och en kvinna som var på platsen. Han sitter nu fängslad hos FBI, och enligt polisen vägrar han att samarbeta.

Publisert: