18 års fängelse för brutalt mord

Foto: PATRICK PERSSON
NYHETER

Den 30-åriga mannen blev brutalt mördad i en lägenhet i Helsingborg på midsommarafton förra året.

En 33-årig man krossade hans ansikte med en köttklubba, stympade hans könsorgan och knivhögg honom flera gånger.

I dag dömdes 33-åringen till 18 års fängelse för dådet.

33-åringen åkte på midsommarafton förra året hem till 30-åringen för att reda ut en osämja. Med sig hade han en ny kamrat. När de två männen hade pratat en kort stund hände något. Kamraten, som blev vittne till händelsen, har i förhör berättat hur 33-åringen plötsligt blev som förbytt.

Slog med köttklubba

Han tog fram en köttklubba, och slog 30-åringen i ansiktet flera gånger. Misshandeln fortsatte även efter att han hade fått omkull 30-åringen. 33-åringen fortsatte då att både slå och hugga med kniv mot den liggande mannens kropp. Knivhuggen var så kraftiga att knivens blad böjdes. Som avslutning stympade han mannens kön.

Som avslutning stympade han mannens kön.

När 33-åringen lämnade lägenheten tillsammans med sin kamrat låg den 30-åriga mannen döende på golvet. På vägen ut passade de båda männen på att stjäla bland annat en x-box från lägenheten.

Den rättsmedicinsk obduktionen visade att han kvävdes av sitt eget blod.

Brände kläderna

33-åringen bad därefter sin kamrat knivhugga honom i låret. Detta för att kunna säga till polisen att han hade handlat i självförsvar. Köttklubban diskade de två vännerna, och kläderna de hade haft på sig tvättades och brändes.

Den 33-åringa mannen har också gått igenom ett rättspsykiatrisk utredning, och den visade att han inte led av en psykisk störning; varken när mordet begicks eller vid undersökningstillfället.

I dag kom de båda männens domar i Helsingborgs tingsrätt. De dömde 33-åringen till 18 års fängelse för mord och stöld. Kamraten dömdes till två års fängelse för medhjälp till grov misshandel, vållande till annans död och stöld.