Nyheter

Åtalad - men Berlusconi fortsätter dra fräckisar

Av: 

Erik Olsson

NYHETER

Står inför rätta för sex med en minderårig eskortflicka - skämtar om sex med sin sekreterare.

Berlusconi förnekar sig aldrig.

Trots att han åtalas för att ha betalat en minderårig för sex fortsätter den italienska premiärministern att oberörd dra fräcka sexskämt - mitt framför  tv-kamerorna.

Efteråt ska han dock ha gjort påtryckningar för att inspelningen inte skulle sändas.

Det är i ett kort klipp från en intervju som den 74-årige italienska premiärministern skämtar om hur han brukar "göra sin sekreterare på skrivbordet".

Minnet sviktar - glömmer bort sex

Klippet togs i samband med att Berlusconi fick frågan om vem han tycker varit den främsta managern genom tiderna i fotbollsklubben Milan.

Berlusconi som är president i klubben svarade:

– Du förstår, jag börjar bli gammal. I dag på morgonen jagade jag min sekreterare för att göra henne på skrivbordet och hon sa; "Premiärministern vi gjorde det ju för bara två timmar sedan". Så som du märker så håller mitt minne på att svika mig.

Efteråt hörs Berlusconis röst igen på inspelningen då han förklarar att han skulle uppskatta om hans lilla skämt inte publiceras:

– Om ni sänder detta är ni ett gäng ******.

Sändes i Berlusconikritiskt program

Men nu har klippet alltså sänts i alla fall i den italienska tv-showen Annozero på den statliga tv-kanalen Rai Due.

Där avslöjades det att filmen spelats in i början av april men att tv-teamet först inte vågat visa den utan istället skickat in den anonymt till Annozeros redaktion - som gjort sig känd för att vid ett flertal tillfällen kraftigt ha kritiserat Berlusconi.

I programmet ifrågasatte programledaren Michele Santoro hur det kommer sig att journalisterna utfört denna typ av självcensur.

– Hur kommer det sig att de här journalisterna bestämde sig för att inte sända detta direkt?

Vilket tv-bolag journalisterna som spelade in klippet kommer från är oklart men det kan antas att de kommer från en tv-kanal som media-mogulen Berlusconi själv äger.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert: