”Han satt mest för sig själv”

NYHETER

Den misstänkte halloweenmördaren har ännu inte förhörts av polisen.

Han vårdas just nu på sjukhus i Oslo.

Enligt norska NRK hade mannen ristat in ett kors i sitt bröst innan han greps.

Det var natten till i går som en halloweenfest i en lägenhet i Oslo spårade ur. När poliserna kom till platsen möttes de av ordet "gud" skrivet med blod i trapphuset. På innergården kunde de sedan gripa en 21-årig man.

Barndomsvänner

Mannen misstänks för att ha mördat en 22-årig festdeltagare. Ytterligare en man knivskadades i bråket, men lyckades ta sig med en taxi till sjukhus, något som svenska Charlotte blev vittne till.

De tre männen ska enligt norska VG vara barndomsvänner, men något motiv till helgens händelser finns ännu inte. Ingen av dem är känd av polisen sedan tidigare.

– För oss vänner är det lika ofattbart som för alla andra. Det här är tre fina pojkar som hade ett bra förhållande till varandra, säger en vän till VG.

”Satt för sig själv”

En av dem som var med på festen berättar för Dagbladet att den mordmisstänkta 21-åringen inte deltog i festligheterna. I stället satt han mest inne på sitt rum.

– Den mordmisstänkta var inte i vardagsrummet under hela festen. Han satt för sig själv och var inte särskilt socialt, säger festdeltagaren.

– Han satt mest för sig själv inne på sitt rum, berättar en annan vän som var på festen.

Häktningsförhandling

Den mordmisstänkte 21-åringen har ännu inte hörts av polisen. Han vårdas för lättare skador på Oslos universitetssjukhus. Enligt norska NRK ska han ha ristat in ett kors på sitt bröst.

När han kommer att förhöras är ännu inte känt, enligt VG avvaktar polisen tills 21-åringen är psykiskt stabil.

En häktningsförhandling kommer att hållas imorgon eller på onsdag.

Inte heller den 22-åring som skadades allvarligt har kunnat höras.