Nyheter

UD avråder svenskar från Thailandsresor

Av: 

Josefin Westin

NYHETER

Vattenmängden ökar framemot helgen

På grund av översvämningarna i Thailand avråder nu Utrikesdepartementet alla svenskar från resor till Bangkok och 26 andra provinser.

– Det är läget som har avgjort. I Thailand är det sedan en tid tillbaka den värsta översvämningen på länge, med drygt 350 dödsfall hittills, säger Pia Roed på UD:s presstjänst.

Till följd av översvämningarna avråder nu UD svenska resenärer från att resa till Bangkok och 26 drabbade provinser i norra, nordöstra, centrala samt östra Thailand.

Värst drabbat är huvudstaden Bangkok.

– Vattenmängden fortsätter att öka kraftigt i Bangkok och thailändska myndigheter bedömer att det finns stor risk för kraftiga översvämningar i centrala Bangkok den kommande helgen, säger Pia Roed på UD:s presstjänst.

Brist på dricksvatten

Översvämningarna kan få stora konsekvenser och UD avråder från alla resor till Bangkok om det inte är nödvändigt.

– Thailändska myndigheter rapporter om att det blir allt svårare att få tag på förnödenheter som vatten. I värsta fall bedöms det bli en mycket besvärlig situation, säger Pia Roed.

En flygplats öppen

Reseavrådan gäller inte transit på Suvarnabhumi flygplats för vidare resa till andra destinationer i Thailand eller för internationella resmål, enligt UD.

Som tidigare avråder UD också från resor till fyra provinser i södra Thailand på grund av säkerhetsläget.

Reseråden uppdateras kontinuerligt på UD:s hemsida. Där kan alla resenärer uppdatera sig om vilka råd som gäller just nu.

– Vi gör kontinuerliga uppdateringar och reviderar vår ståndpunkt. Ändras läget i stor utsträckning kan råden ändras, säger Pia Roed.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert: