Johnnie och Mattias är våra favoritinredare

avKarin Holmberg, Minimedia

NYHETER

De är bäst enligt svenskarna

Sex av tio kan tänka sig att få sitt hem renoverat i ett teveprogram.

Helst är det köket man vill få fixat och får de välja är det Johnnie och Mattias som står på önskelistan över inredare.

Foto: Mattias Särnholm och Johnnie Krigström, snickarna i Roomservice.

Svensk Fastighetsförmedling har i Bobarometern ”Drömbostaden” frågat 1 700 svenskar om att renovera hemmet. Resultatet visar att merparten av svenskarna skulle våga låta ett TV-team renovera hemma hos dem.

Johnnie och Mattias mest populära

Mest populär av teveinredarna är Johnnie Krigström och Mattias Särnholm – som gör comeback i TV- rutan i dag med ”Sofias Änglar”.Martin Timell kommer på en andra plats följt av Anders ”Arga Snickaren” Öfvergård och Ernst Kirchsteiger på en delad tredjeplats.

Bland de äldre i undersökningen, 60-70 år, är det dock Martin Timell som är klart populärast med 28 procent, följt av Ernst Kirchsteiger och Johnnie och Mattias.

Både kvinnor och män

Den positiva inställningen till TV-inredare är densamma bland såväl kvinnor som män, och bland de som bor i villa eller i bostadsrätt . Det finns dock regionala skillnader. I Norrland är andelen störst som skulle släppa in ett TV-team att renovera hemma, 67 procent.

– Svenska folket tycker uppenbart om TV-inredare. Många av inredarna tar dessutom ut svängarna rejält ibland, på ett sätt som vi själva kanske inte skulle våga. Det visar att vi kanske inte är så traditionella och försiktiga med inredningen som man tror. Vi är öppna för nya trender och ser gärna att hemmet visar det. Köket är husets hjärta och det som oftast kostar mest att renovera, säger Bessie Wedholm, presschef för Svensk Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM