Elin ska sälja sin lyxvåning

Priset: 20 miljoner

Elin Nordegren bjuder ut sin vindsvåning på Östermalm i Stockholm för 20 miljoner kronor.

Frågan är hur mycket hon får?

Allt färre svenskar tror nu på stigande bostadspriser.

I går lades Elin Nordegrens femrummare vid Karlaplan ut till försäljning. Mäklaren lockar med stor terrass i västerläge, hög takhöjd, synliga takbjälkar och ljusinsläpp från mängder av fönster. Men att lägenheten säljs för 20 miljoner kronor är långtifrån säkert.

Högre bolånetak

Allt färre tror nu på stigande bostadspriser, enligt SEB:s boprisindikator för juni. Bara 51 procent av de tillfrågade hushållen tror att bostadspriserna stiger det närmaste året, mot 55 procent förra månaden.

– Kraftigt stigande räntekostnader i kombination med bolånetak har fått hushållens syn på bostadsmarknaden att bli svalare, säger SEB:s privatekonom Gunilla Nyström.

Samtidigt ökar andelen svenskar som tror på fallande bopriser. De är nu 22 procent, mot 19 procent förra månaden.

Har hus på Fåglarö

Även om Elin Nordegrens lägenhet säljs för mindre än 20 miljoner spelar det inte så stor roll för henne. Några miljoner hit eller dit är inte hela världen, eftersom skilsmässan från Tiger Woods har gjort Elin till miljardär, enligt de flesta bedömare.

Den 1 december 2009, bara ett par dagar efter att Tiger Woods otrohet avslöjades, köpte Elin Nordegren ett hus på Fåglarö i Stockholms skärgård för 16 miljoner kronor.

I höstas påbörjades lyxrenoveringen av skärgårdsboendet – ett tvåvåningshus med tre mindre bostadshus på en 240 000 kvadratmeter stor tomt.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN