Kvinnans egna förklaring till bebisstölden

avSusanna Nygren

Publicerad:

Den 39-åriga kvinnan som sitter häktad för att ha stulit en bebis säger att hon stal barnvagnen för att ha något att frakta kläder i. Hon fick panik när hon upptäckte bebisen och lämnade då barnvagnen på en parkering.

Det framgår av ett dokument som Aftonbladet tagit del av.

För en vecka sedan pågick en stor polisinsats i Göteborg för att hitta en försvunnen sex månaders bebis. Bebisen hade legat i en barnvagn utanför en förskola i Hisings Kärra en kort stund när mamman skulle hämta ett syskon. När hon kom tillbaka var barnvagn och bebis borta.

I fredags häktades en 39-årig kvinna för olaga frihetsberövande vid Göteborgs tingsrätt.

Polisen misstänker att hon medvetet stulit bebis och barnvagn.

Men kvinnan har själv en helt annan förklaring till det som inträffat. Aftonbladet har tagit del av protokollet från häktningen av kvinnan. Där berättar hon att hon var påverkad av tabletter och alkohol den dagen.

1 av 8 | Foto: Henrik Brunnsgård
En 39-årig kvinna har häktats misstänkt för olaga frihetsberövande sedan en barnvagn med en bebis stulits.

Orsaken till att hon hade berusat sig var att hon var nedstämd och inte mådde bra psykiskt. Hon tog barnvagnen för att använda den att frakta kläder i och eventuellt för att stjäla mat i.

Dock trodde hon inte att det var något barn i den.

Senare under häktningsförhandlingen har kvinnan berättat att hon tog ombord barnvagnen på en buss och åkte till köpcentret vid Bäckebol.

Kvinnan säger att hon fick panik när hon upptäckte bebisen.

Väl där upptäckte hon att det var ett barn i vagnen. Då fick hon panik och lämnade vagnen på parkeringen med barnet i. Hon berättade inte för någon att hon lämnat barnet där utan gick in i köpcentrumet.

Åklagare Hedvig Lundblad sa efter häktningsförhandlingen i Göteborgs tingsrätt att hon inte köper kvinnans förklaring. Polisen har vittnesuppgifter som gör gällande att kvinnan tidigt i skeendet var medveten om att hon stulit en bebis.

Enligt GT har kvinnan överklagat häktningen men överklagan avslogs.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM