Lämnade sjuk fru på akuten – tjuv stal bilen

Av: Claes Olsson, Eneida Berisha

Publicerad:

En äldre man åkte in till akuten med sin sjuka fru. När han var på väg hem startade han bilen och började borsta rent rutorna – då hoppade en man in i bilen och körde i väg.

– Det är en hemsk historia. Det är bra om vi kan få allmänhetens hjälp att hitta bilen, säger polisinspektören Viktor Adolphson.

Det var under natten till söndag som en man i 70-årsåldern blev bestulen på sin bil. Han hade kört in sin akut sjuka fru till S:t Görans sjukhus i Stockholm. När han skulle åka hem, vid halv tretiden, var han först tvungen att borsta rent rutorna från snö. När bilen gick på tomgång hoppade en man in i förarsätet och körde i väg med bilen.

– Han backade så att mannen föll till marken. Han var tvungen att rulla undan, annars hade han blivit överkörd av gärningsmannen. En dam som såg det hela larmade 112, säger Viktor Adolphson, polisinspektör vid Södermalmspolisen.

”Det är en hemsk historia”, säger polisinspektören Viktor Adolphson.
Foto: Twitter/TT
”Det är en hemsk historia”, säger polisinspektören Viktor Adolphson.

Vill ha hjälp att hitta bilen

På Twitter kallar han händelsen för ”nattens lågvattenmärke”. Han menar att det hela gjorde honom illa berörd.

– Det är en hemsk historia. Det rubriceras som tillgrepp av fortskaffningsmedel och försök till grov misshandel eftersom gärningsmannen försökte backa över honom.

Bilen är en silverfärgad Ford Focus årsmodell -06. Polisen hoppas att den som vet något hör av sig till 114 14.

– Det är bra om vi kan få allmänhetens hjälp att hitta bilen, säger Viktor Adolphson.

Publicerad:

LÄS VIDARE