George, 18, är landets yngste busschaufför

Foto: George Larsson, 18, brukar inte få några speciella reaktioner från passagerarna, men en och annan kollega har undrat om han verkligen får köra buss.
NYHETER

George Larsson behöver knappast oroa sig för arbetslöshet efter studenten.

Han har nämligen fått jobb som busschaufför – vid 18 års ålder.

För bara någon månad sedan fick 18-årige George Larsson från Torup i Halland sitt busskörkort. Kort därefter fick han anställning som timanställd chaufför på bussbolaget Arriva, skriver Hallands Nyheter.

Enligt ett pressmeddelande från bussbolaget kan han vara landets yngste bussförare. George själv vågar inte garantera att han verkligen är det, men menar att han definitivt är bland de yngsta.

– Jag har inte hört om någon yngre. Utbildningen finns på flera ställen, men det var inte många som läste utbildningen i Halland, utan jag var den enda, säger George Larsson till Aftonbladet.

Han läser en gymnasieutbildning med inriktning mot transport och det är genom den som han har fått möjlighet att ta sitt busskörkort. Att vara busschaufför är drömyrket.

– Det är ett drömjobb för mig i nuläget. Det bästa är att man träffar mycket trevligt folk och får vara ute och köra på vägarna. Samt att man är en viktig del utav folks vardag när man kör linjetrafik, säger George Larsson.

”Får du verkligen köra buss?”

Han tycker inte att det har varit något större problem att kombinera jobbet med sista terminen före studenten. Däremot tror han att han kommer att få problem att hinna med den egna firman i sommar.

– Nu när jag har börjat köra buss så får jag ta in sommarjobbare istället, säger George Larsson.

Har du fått några kommentarer om att du är en ung busschaufför?

– Ja, den vanligaste frågan från kollegorna är "får du verkligen köra buss?". Jag svarar ”ja, det får jag” och förklarar hur det fungerar med utbildningen som är väldigt ny.

Hur tror du att framtiden ser ut?

– Jag fortsätter som busschaufför. Jag vill köra beställningsbussar i framtiden, men jag vill fortsätta med linjetrafik ett tag till.

Ja, du har ju några år kvar i yrkeslivet.

– Jag har rätt många år på mig så jag kommer hinna med mycket skulle jag tro, säger George Larsson och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM