Misstänkt våldtäkt på dansbandsvecka

En 17-årig flicka misstänks ha våldtagits i samband med dansbandsveckan i Malung.

Våldtäkten ska ha inträffat natten till i dag.

– Det här är det andra fallet som vi känner till, säger Stefan Wickberg vid polisen.

Polisen i Dalarna utreder just nu en misstänkt våldtäkt i Malung. Det var natten till i dag som en 17-årig flicka anmält att hon blivit våldtagen.

Än så länge är polisen mycket förtegen om händelsen.

– Det har hänt i samband med dansbansveckan, men vi kan inte gå in på exakt var och när, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Dalarna.

En person utpekad

Enligt polisen har man kunnat peka ut en person misstänkt för våldtäkten, men än så länge har han inte frihetsberövats.

Det är oklart hur gammal mannen är.

– Nu handlar det om att få en närmare förklaring till vad som har hänt och se vad de här personerna har att säga och så, säger han.

Tidigare i veckan har en 18-årig kvinna anmält att hon blivit våldtagen under samma evenemang. Enligt polisen har ännu ingen person gripits för brottet.

– Det här är det andra fallet som vi känner till, men vi har inga uppgifter som säger att händelserna ska ha något samband, säger han.

”Är djupt beklagligt”

Dansbandsveckan pågår fram till och med söndag och väntas locka mellan 40 000 och 50 000 besökare.

Och arrangörerna har kraftsamlat för att försöka motverka sexbrott med anledning av de händelser som inträffat på festivaler runt om i Sverige.

– Vi har nolltolerans, anmäler allt som kommer till vår kännedom och inträffar det på vårt dansområde så portar vi personen, säger Lars Bälter, pressansvarig på plats.

Efter den första våldtäkten, som ägde rum i tisdags, har man anlitat fler vakter och civila personer för att få ”fler ögon och öron”.

– Det är så mycket människor i rörelse, det är mörkt och trångt så det är jättesvårt att se till varje individ. Men vi har gjort det vi kan och trots det har det inträffat ändå, det är djupt beklagligt, säger han.

Publisert: