Ägg- och stenkastning mot polispatruller

NYHETER

En polispatrull möttes av ägg- och stenkastning i Frölunda i natt.

Patrullbilens däck var sönderskurna och de kunde inte ta sig från området.

– Det ställer till en del, patrullen sätts ur spel och det kan drabba andra som behöver vår hjälp, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Polispatrullen ryckte i natt ut på ett relationsärende på Briljantgatan i Västra Frölunda. När de kom ut från ett bostadshus, strax efter halv två, möttes de av flera personer som kastade ägg mot dem.

– Personerna står på en höjd och kastar, men träffar inte. Patrullen upptäcker också att däcken på patrullbilen är sönderskurna och man tvingas kalla dit ytterligare patruller eftersom man inte kommer därifrån, säger Peter Adlersson.

De tillkallade patrullerna letade efter äggkastarna, men utan lycka. Ingen skadades eller träffades av äggen.

– Det ställer till en del, patrullen sätts ur spel och det kan drabba andra som behöver vår hjälp, säger Peter Adlersson.

”Stenkastare ville ta moped”

En liknande händelse inträffade under onsdagskvällen. En patrull kontrollerade en mopedförare, också på Briljantgatan, som i samband med det flydde från platsen.

– Patrullen tar hand om mopeden och då börjar ett antal personer att kasta sten mot dem. De vill ta tillbaka mopeden. Ingen skadas heller här, säger Peter Adlersson.

Har någon gripits för händelserna?

– Nej, vare sig för den med mopeden eller den nu inatt. Därför är det svårt att säga något om ålder på de som gjorde det här, men vi ser ofta att det ökar när det är ledigt från skolan. Det är inte ovanligt.

ARTIKELN HANDLAR OM