Fyra personer gripna – misstänks ha planerat attack i Paris

NYHETER

Fransk antiterrorpolis har gripit fyra personer i Paris.

Minst en av dem misstänks ha planerat en nära förestående attack i den franska huvudstaden, rapporterar franska tv-kanalen TF1.

Tre män och en kvinna greps tidigt på onsdagsmorgonen i Paris 18:e arrondissemang och i den närbelägna förorten Seine-Saint-Denis i stadens norra delar.

Enligt TF1 misstänks minst en av dem ha planerat en nära förestående attack i centrala Paris. Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve säger att mannen tros ha kopplingar till Islamiska staten.

– Vi har information som pekar på att en person kan ha åtagit sig att utföra våldsamma handlingar i Frankrike. Den här personen greps i morse tillsammans med andra personer med kopplingar till honom.

Satt i husarrest

De gripna personerna är mellan 21 och 30 år gamla och pekas ut som extrema islamister. Alla uppges vara födda i Frankrike och sedan tidigare kända av fransk säkerhetstjänst. En av dem, en 29-åring, ska ha suttit i husarrest sedan den 29 februari. Han uppges ha dömts till fem års fängelse i mars 2014 efter att två år tidigare ha gripits när han försökte ta sig till Syrien.

I samband med onsdagens gripanden hittades en oanvänd patron för automatvapen, sim-kort, usb-minnen och ett kassaskåp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Paris