Tonårsflickans pojkvän: ”Ni ser henne aldrig igen”

1 av 3

avErik Wiman, Linnea Järkstig

NYHETER

En svensk tonårsflicka har fritagits från terrorsekten IS.

Men pojkvännen, som lurade henne till Syrien, har tidigare hotat flickans familj.

– Ni kan glömma den här lilla tjejen, hon kommer aldrig tillbaka, säger han i en film.

Den 15-åriga gravida flickan ska ha åkt till Syrien och senare Mosul tillsammans med en IS-terrorist i Sverige. Mannen ska dessutom vara pappan till hennes barn.

I våras hotade han flickans familj i en film som han postade på sociala medier: ”hon är med mig nu".

– Jag vet inte vad ni har sett i tidningarna. Men jag vill bara säga att tidningarna ljuger och att hon mår bra. Hon har allting, så ni kan glömma den här lilla tjejen för hon kommer aldrig tillbaka, säger han tittandes in i kameran och berättar att IS inte vill släppa henne.

”Kommer aldrig se henne”

I filmen blandar han arabiska, engelska och svenska, men budskapet är tydligt: att hennes familj ”aldrig mer kommer se henne”.

När flickan lämnade Sverige var hon gravid och i november, bara dagar efter det första fritagningsförsöket, födde hon deras gemensamma son. I meddelandet till flickans familj hälsar han att de inte skulle kunna leva i Sverige eftersom ”alla är rasister där”.

– Hon kommer aldrig tillbaka till rasisterna som bor där. Ni har fått mig att rymma för att ni inte ville låta oss två leva fredligt.

– Jag kan inte bo där för att de är rasistiskt folk. Jävla rasister, fortsätter han.

”Kampen bara börjat”

Videoklippet är bara 1,5 minuter långt och han sitter i vad som ser ut som ett litet rum och pratar i ett headset. Efter en stund blir han tyst och meddelar att ”kampen bara har börjat” innan han avslutar med några fraser på arabiska.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har pojkvännen dödats i en rysk flygattack i Ramadi, men dessa uppgifter är än så länge obekräftade.