Blev utan jaktlycka – knäppte ändå älgar

1 av 2 | Foto: Hans Ångman / PRIVAT
Hans fick se fyra älgtjurar som gick efter en ko.
NYHETER

Fyra dagar i skogen utan att se en älg. Men när Hans Ångman la ner bössan och tog upp kameran stod där plötsligt fem praktfulla djur, rapporterar Dala-Demokraten.

– Jag knäppte dem med kameran i stället, säger Hans till Aftonbladet.

Det var förra veckan som Hans Ångman, 65, från Ljusne gav sig ut med sitt åtta man starka jaktlag. Älgar skulle jagas och gänget hade licens för att skjuta inte mindre än fyra stycken.

Det målet var uppfyllt redan på torsdagen – men Hans hade fortfarande inte sett en enda älg sen han gav sig ut i skogen.

– På fredagen tänkte jag i varje fall att jag ska gå ut och titta litegrann... och så står där fem stycken framför näsan på mig, säger han.

Är inte bitter

Men licensen var fylld och Hans var obeväpnad.

– Jag knäppte dem med kameran i stället, jag fotar ganska mycket, säger han.

Han såg fyra älgtjurar gå efter en ko och drog snabbt fram kameran. Hans känner sig inte bitter över det inträffade, snarare betraktar han det som en lustig händelse.

Många håller med – i en jaktgrupp på Facebook har han fått över 1 500 gillamarkeringar på sin bild.

– Jag tyckte det var lite ironi över det hela. På fyra dagar har jag inte sett någonting och sen står där fyra fina tjurar.

Rostbiff på gång

Uppmärksamheten tar Hans med ro. Och snart är det dags för älgmiddag. Köttet från djuren som hans jaktkollegor lyckades pricka har delats upp mellan gänget.

– Vi har fått våra kilo så det är ingen fara med det, säger Hans.

Middagsplanerna är redan klara.

– Det blir lite tjälknöl och lite rostbiff.