17-åringens starka bilder – efter cancern

1 av 2 | Foto: Andrea som prinsessa.
NYHETER

17-åriga Andrea Sierra Salazar drabbades av lymfom och tappade allt sitt hår efter cellgiftsbehandlingen. Då tog hon bilderna som nu inspirerar en hel värld, skriver Buzzfeed.

Foto: Andrea med en av sina peruker.

Andrea Sierra Salazar, 17, går på high school hemma i amerikanska delstaten Texas men älskar att jobba som modell på fritiden.

I februari förändrades dock hennes liv för alltid sedan hon upptäckt en knöl i nacken. Det visade sig att hon hade två tumörer, en vid nyckelbenet och en vid bröstet.

– Jag märkte inte av några bieffekter. Jag skulle inte ha förstått att jag hade cancer om jag inte vaknat upp en morgon och känt att jag måste ha sovit konstigt. Jag hade ont i nacken och då kände jag en stor boll där, säger hon till Buzzfeed.

Tog bilder utan peruk

Den efterföljande cellgiftsbehandlingen gjorde att Andrea tappade sitt hår. Hon hade alltid haft bra självförtroende och gillat att visa upp sig på bild, men det förändrade henne.

– När jag tappat håret och tittade mig i spegeln kände jag mig inte så självsäker.

Det var då Andrea bestämde sig för att agera modell utan peruk. Fotografen Gerardo Garmendia tog bilderna som spridits över världen efter att Andrea lade upp dem på Twitter.

Cancer stoppar mig inte från att vara en prinsessa”, skrev hon.

”Inre skönhet är det som betyder något”

Andrea hade inte räknat med all spridning, men är glad att så många uppskattar budskapet. Hon hoppas nå fram till alla unga tjejer där ute.

– Jag vill att de ska veta att ditt hår eller dina fysiska attribut inte definierar vem du är. Det som egentligen betyder något är din inre skönhet, hur du behandlar andra och om du är en vänlig person. Det lyser igenom, säger hon till Buzzfeed.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer