Nya bränder i Olofström – polisen utreder samband

NYHETER

Det har brunnit på minst sex platser i Olofström i Blekinge i natt.

Det är tredje natten i rad som det brinner på orten, och polisen misstänker att bränderna anlagda.

Polis och räddningstjänst larmades första gången i går kväll klockan 21.45 till en husvagnsbrand på Citronvägen i Olofström. När de kom till platsen var husvagnen totalförstörd.

– Ingen person ska ha skadats men det fanns spridningsrisk till fler husvagnar i närheten och det har gjorts en anmälan om skadegörelse genom brand, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen region Syd.

Allmänheten släckte bränder

De följande två timmarna började det även brinna i en miljöstation och i ett sopkärl i närheten. I båda fallen släcktes bränderna av allmänheten.

– Det var ett vittne som såg branden i sopkärlet och gick och hämtade sin brandsläckare, det var rådigt gjort, säger Anna Göransson.

Klockan 00.25 larmades räddningtjänsten till en ny husvagnsbrand, där ska det har börjat brinna på en toalett.

Tidigt på morgonen, klockan 05.12, kom nästa larm om en brand i en sommarstuga i Vilshult. Omfattningen av den branden är i nuläget oklart.

Bara en halvtimme senare började det även att brinna i en container i Kyrkhult.

Utreder samband mellan bränderna

Det här är tredje natten som polis och räddningstjänst larmas ut till bränder i Olofström. I helgen brann det i flera bilar och en garagelänga förstördes i olika bränder. Polisen misstänker att de är anlagda och utreder nu ett eventuellt samband mellan dem.

– Vad anledningen till bränderna är får utredningen visa, men det är klart att om om det är flera bränder på ställen där det vanligtvis inte börjar brinna så finns det misstankar om att de inte uppstått naturligt, säger Anna Göransson.

Börjat med nattvandringar

Efter de många bränderna har boende i Olofström börjat med nattvandringar, för att motverka fler bränder. En Facebooksida har startats där de som vill ut och nattvandra kan anmäla sitt intresse.

– Man är ute och kör och spanar. Ifall man upptäcker något kan man tipsa om det eller kanske släcka själv. På sidan kan man anmäla vilka timmar som man tänker ut gå ut, säger Daniel Månsson, en av de boende som är med i gruppen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Olofström

Bränder