Granne: ”Som om det vore en film”

1 av 15
NYHETER

Grannarna till den 41-åriga kvinnan är chockade efter det att hon gripits, misstänkt för mord och mordförsök på sina föräldrar i sommarstugan.

Polisen spärrade av hennes lägenhet under tisdagseftermiddagen.

– Man kan inte tro det är sant, det är som om det vore en film, säger en boende i området.

Tipsa | Aftonbladet

Civilklädda poliser ryckte under eftermiddagen ut till den mordmisstänkta kvinnans hem. Man talade med några grannar och spärrade av hennes lägenhet.

– De stod här utanför och pratade med några andra, säger en granne.

Flera personer som Aftonbladet talar med på plats berättar att 41-åringen haft flera klagomål på sig.

Hon ska även ha haft en större konflikt med en av sina grannar.

– Hon har haft flera inneboende i lägenheten och jag tror att folk har retat sig på det, säger en annan person som bor i kvarteret.

”Stod och skrek på varandra”

Han berättar hur han flera gånger träffat 41-åringen i trapphuset, den senaste tiden ska hon ofta ha haft sällskap av en yngre man.

– Men hon har egentligen varit som vilken granne som helst. Vi har hälsat som vanligt. Men det var annorlunda för en dryg månad sedan, då var det väldigt mycket unga män som rörde sig här i trapphuset. Det var mycket springande i lägenheten, säger han.

Enligt Aftonbladets uppgiftslämnare misstänker polisen att även den gripne 18-åringen bodde hos kvinnan och att de har en relation.

Flera personer berättar att 41-åringen ska ha haft en öppen konflikt med en granne.

– Det var i början av juli som de öppet stod och skrek på varandra utanför huset. Någon av dem ropade att de skulle ringa polisen. Det var mycket hätsk stämning. Jag tror det handlade om de här asylsökande pojkarna som hon hade hemma hos sig, säger en boende i området.

”Märkt att hon varit pressad”

Flera av de personer Aftonbladet talar med berättar att de blev skärrade när det stod klart för dem att 41-åringen gripits, misstänkt för mord och mordförsök på sina föräldrar.

– Man har märkt att hon varit pressad men man kan inte tro det är sant, det är som om det vore en film, säger en person.

En annan boende i området kallar händelserna för ”en stor tragedi”.

– Om det nu stämmer att det verkligen är hon som gjort det.

ARTIKELN HANDLAR OM