Misstänkt dubbelmord i Danmark

1 av 9
NYHETER

I eftermiddags hittades en avliden 27-årig man i en skog i Frederiksværk på Sjælland i Danmark.

Senare på kvällen anträffades ännu en kropp i ett bostadsområde i närheten – en kvinna i 20-årsåldern.

– Det råder inget tvivel om att det är frågan om mord, säger Henrik Gunst, polisens spaningsledare i Nordsjælland till BT.

Frederiksværk i Danmark skakas just nu av ett misstänkt dubbelmord. Under loppet av några timmar har två kroppar hittats.

Avliden kvinna

Under eftermiddagen, vid 15-tiden, uppgav polisen att man anträffat kroppen efter en 27-årig man i en skog utanför Frederiksværk. Några timmar senare larmades polisen återigen till kommunen.

I ett bostadsområde, några hundra meter från skogen där mannen låg, hittade man ytterligare en kropp – en kvinna i 20-årsåldern.

– Vi har anträffat en död kvinna som har blivit mördad. Vi kopplar ihop de två dödsfallen, säger Henrik Gunst, polisens spaningsledare på Nordsjælland till Ekstrabladet.

Flera polisförhör

Sju personer har hämtats till förhör av polisen, enligt Ekstrabladet.

– Vi har kunnat koppla ihop den avlidne mannen som anträffades i skogen med en adress på Vinderød Enghavevej. Det uppehöll sig en del personer där som togs med till förhör. Inte för att vi misstänker dem för något men för att få en förklaring från dem och få veta var de uppehållit sig, säger Henrik Gunst till Ekstrabladet.

Lite senare under kvällen hämtade polisen in ytterligare fyra personer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Brott