Tar med dottern på äventyr – innan hon blir helt blind

1 av 3 | Foto: Cailee med ”Belle” på Disneyland.
NYHETER

Inom en snar framtid kommer sexåriga Cailee Herrell vara helt blind. Därför tar mamman Catrina Frost med henne på ett rejält äventyr.

– Det är inte bara för äventyrens skull, det är också viktigt för hennes framtid, säger hon till brittiska Metro.

Cailee Herrell, 6, från den amerikanska staden Phoenix har den ovanliga diagnosen som på engelska kallas Familial Exudative Vitreoretinopathy (FEVR). Hennes syn kommer gradvis försämras och till slut blir hon helt blind.

Hon har redan genomgått en handfull laseroperationer för att sakta ned processen men läkarna misstänker att hennes näthinna till slut kommer lossna från ögongloben och göra henne blind inom en snar framtid.

Tar med henne på resa

Mamman Catrina Frost bestämde sig för att ta med Cailee ut på en resa och skapa minnen hon kan bära med sig resten av livet – med eller utan fungerande syn.

– Min vän förlorade sin syn för åtta år sedan. Jag frågade henne om allt bara är svart, men hon berättade att eftersom hon har synminnen så kan hon ändå ”se”. Om jag berättar att jag har en gul tröja så ser hon en gul tröja i sitt minne, säger mamman till brittiska Metro.

”Viktigt för hennes framtid”

Hon startade en insamling och ett projekt i Cailees namn som går ut på att hon ska få uppleva så mycket som möjligt. Äventyret började med en tripp på havet utanför San Diego och ett besök på Disneyland. Kvar på listan finns bland annat ett besök på Sea World, bergsklättring och ridning.

– Det är inte bara för äventyrens skull, det är också viktigt för hennes framtid, säger Catrina Frost.

ARTIKELN HANDLAR OM

Phoenix

USA