Storbrand på skrotupplag

NYHETER

Ett stort skrotupplag utanför Linköping har brunnit i natt – och under dagen blossade elden upp igen, skriver Motala Vadstena Tidning.

Strax efter midnatt under natten till onsdag utbröt en stor brand på ett skrotupplag i Linköping. Mellan 50-100 bilar brann då och räddningstjänsten hade 18 brandmän på plats för att försöka få elden under kontroll. Det lyckades – men så strax efter 10-tiden blossade branden upp igen.

– När vinden vände tog sig elden igen och nu har vi åtta män där som försöker släcka den. Precis intill skroten ligger nämligen ett jättestort virkesupplag med tryckimpregnerat virke och dit vill vi inte ha branden, sa Stefan Hagdahl, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland, till Aftonbladet då.

Branden släckt

Efter ett intensivt släckningsarbete konstateras nu branden som släckt och brandkåren kommer att lämna platsen vid 15-tiden. Även polisen som var där tidigare i dag har lämnat.

– Vi har träffat ägaren till skroten och skrivit en anmälan om brand. Vi vet dock ännu inte vad det beror på och det är fortfarande för varmt för att kunna gå in och försöka lista ut hur branden startat, Fredrik Kliman, presstalesperson för Polisen Region öst.

ARTIKELN HANDLAR OM

Linköping

Bränder