Misstänks för Parisdåd – överlämnas till Frankrike

Foto: Två män har gripits misstänkta för inblandning i terrordådet i Paris den 13 november. På bilden syns räddningspersonal som hjälper en kvinna utanför konsertarenan Bataclan i samband med attacken.
NYHETER

Två män, som misstänkts för inblandning i terrordåden i Paris i november, har lämnats ut från Österrike till Frankrike, rapporterar AFP.

Terrorister slog till på flera håll i Paris i Frankrike under fredagen den 13 november förra året. Tre självmordsbombare sprängde sig själva utanför Stade de France och olika grupper av gärningsmän slog till mot kaféer och restauranger i staden. Beväpnade terrorister tog gisslan på konserthuset Bataclan i något som mynnade ut i en massaker.

Totalt dödades 130 människor, varav 89 inne på Bataclan, och över 350 skadades.

Nu har två män utlämnats från Österrike till Frankrike. Männen misstänks för inblandning i terrorattentaten och greps i Österrike i december, skriver France 24.

Bar falska pass

Männen uppges vara från Algeriet och Pakistan och är 29 respektive 35 år gamla. Franska och österrikiska myndigheter tror att de båda männen kom till Grekland som flyktingar tillsammans med två av gärningsmännen i Paris. Där blev det stopp eftersom de bar på falska syriska pass.

Efter att ha släppts tog de sig till Salzburg i slutet av november och greps den 10 december, skriver France 24.

I samband med attentaten dödades tio terrorister, antingen genom självmordsdåd eller av polis. En rad personer har gripits misstänkta för inblandning i attentaten.