Minnesplats vandaliserad efter morden i Rinkeby

Av: Niklas Svahn

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 19

Minnesplatsen för dubbelmordet utanför Mynta café i Rinkeby har vandaliserats. En grupp unga killar ska ha tagit blommor som legat utanför brottsplatsen och slängt dem i en papperskorg, enligt Expressen.

Gruppen av killar ska sedan ha försvunnit snabbt därifrån.

Strax före klockan 22 på fredagskvällen sköts två bröder ihjäl på Mynta café på Rinkebystråket i Stockholm. Maskerade gärningsmän har gått in på kaféet och börjat skjuta mot de som satt där inne.

Bröderna har tagit till flykten och hunnit in i diskrummet men där blivit nästintill avrättade och skjutna i huvudet, enligt Aftonbladets källor.

”Väldigt chockade”

Under lördagen har många boende i Rinkeby lagt blommor och ljus utanför kaféet för att visa sin sorg med de drabbade och deras anhöriga.

– Alla här är väldigt chockade över att de två blivit skjutna, säger en person som kände bröderna.

Under lördagskvällen blev dock minnesplatsen vandaliserad av en grupp unga killar, enligt Expressen.

Vid halv tio har fyra eller fem killar kommit fram till minnesplatsen och slitit med sig blommor och tryckt ner dem i en papperskorg. De försvann snabbt från platsen och trottoaren där flera stått tömdes på folk, enligt tidningen.

”Tagit en bil i beslag”

Klockan 05.32 på lördagsmorgonen beslagtog polisen en bil på Bredbyplan i Rinkeby. Enligt Aftonbladets källor är detta den misstänkta vita flyktbilen som vittnen sett lämna platsen i samband med dubbelmordet.

– Jag kan bekräfta att vi tagit en bil i beslag, sa polisens presstalesperson Towe Hägg till Aftonbladet.

Polisen vill dock inte kommentera om bilen är intressant i mordutredningen.

Fortfarande är ingen gripen för skjutningen.

Publicerad: